Daca tot v-am povestit la friptura de fazan, ca fazanul trebuie fiert inainte de a-l da la cuptor, iata si supa rezultata.Buna si aromata.
INGREDIENTE:
-un fazan
-2-4 morcovi mari
-o rădăcină de
pătrunjel
-o rădăcină medie de
păstârnac
-o țelină mică sau o
felie dintr-una mare
-o ceapă
-o foaie de dafin
-3 boabe de ienibahar
-sare după gust
Ptr.găluște:
-2 ouă
-griș cât greutatea
cântărită a celor 2 ouă
-un vârf de cuțit de
sare
-o lingură de ulei
MOD DE PREPARARE:
1.Punem fazanul la
fiert în apă cu sare (circa 7 l).Când
începe să fiarbă, facem focul mic și spumuim din când în când supa( înlăturăm
spuma formată cu ajutorul unei strecurătoare mici sau a unei linguri cu găuri,
pentru spumuit).
2.După aproximativ 30
de minute, adăugăm ceapa întreagă, foaia de dafin și restul legumelor tăiate
după cum ne place și continuăm să fierbem la foc mic, până ce carnea de pe
pieptul fazanului este făcută.Scoatem fazanul, îl lăsăm să se răcorească, apoi
decupăm pieptul și pulpele pentru friptură,de exemplu, iar restul se pune la
loc în oală și lăsăm eventual să mai fiarbă până ce legumele sunt fierte.
3.Preparăm găluștele
: Separăm albușurile de gălbenușuri.Gălbenușurile le amestecăm cu sare.Batem
albușurile spumă, apoi amestecăm gălbenușurile cu uleiul și albușurile, ușor cu
mișcări de sus în jos. Încorporăm grișul în ploaie păstrând amestecarea ușoară.
Dacă aluatul iese prea lichid, îl lăsăm să se odihnească 15 minute, timp în
care grișul se va umfla. Consistența aluatului trebuie să fie cea a unei
smântâni groase. Dacă nu este așa, mai adăugați griș puțin câte puțin.
4.Cel mai sigur, este
să fierbem găluștile separat în apă cu sare și să le adăugăm în supa fierbinte
după ce sunt fierte.Putem de asemenea să scoatem o parte și supă pentru a
fierbe găluștile.Ele se adaugă când apa clocotește cu ajutorul unei linguri sau
lingurițe pe care o muiem în apă rece, de câte ori adăugăm câte o
gălușca.Țineți cont că ele își măresc volumul la fiert cam 2-3 ori.După ce am
terminat de adăugat toate găluștile, trecem cu o paletă pe sub ele pentru a le
desprinde eventual de fundul oalei.Le fierbem la foc mic timp de aproximativ
15-20 de minute.Dacă după acest timp, ele nu sunt fierte ,adăugăm un pahar de
apă rece în oală și mai fierbem cât este necesar.După ce sunt fierte, adăugăm
găluștile în supa fierbinte.
5.Servim supa cu
găluști presărată cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună !
Sfat: Secretul unor
găluști pufoase este grișul: aveți grijă să folosiți un griș suficient de
granulat.Dacă este măcinat foarte fin, veți avea surpriza să aveți niște
găluști tari. De asemenea încercați întâi punând doar o gălușcă în apa care
fierbe.Dacă ea se împrăștie, înseamnă că mai trebuie să adăugați puțin
griș.Consistența aluatului de găluști trebuie să fie cea a unei smântâni
groase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu