joi, 24 iunie 2010

Tarta cu mere


INGREDIENTE:
Ingredientele sunt pentru o forma de tarta cu diametrul de 27 cm.
-2 1/2 cesti (masura cup) faina
-250 g unt
-1 lgt sare
-1 lgt cu vf zahar brun
-3-6 Lg apa rece

umplutura :

-1,35 kg mere
-2/3 cana zahar
-3 lgt faina
-1/8 lg nucsoara
-1/2 lg scortisoara
-1 1/2  Lg brandy
-2 plicuri zahar vanilat


MOD DE PREPARARE:

-se face un aluatul fraged, framantand usor,cu varful degetelor faina amestecata cu sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete,apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece,functie de faina.eu am adaugat 5 linguri.
- se da 30 de minute la frigider,invelit in folie
-se pregateste umplutura,taind merele cubulete si amestecandu-le cu restul ingredientelor.Nu le lasam de loc sa stea cu zahar.
-dupa ce s-a odihnit la rece ,se imparte aluatul in doua,se intinde prima bila de aluat cu sucitorul, rotund,se imbraca forma de tarta,apoi se pune umplutura si se acopera cu a doua bila de aluat,ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei .se lipesc cele 2 parti,se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210*   timp de 20 de minute,apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute,depinde de cuptor.
Se lasa la racit,dupa care se scoate din forma si se serveste.


22 de comentarii:

  1. te pup JM ,iti ofer o portie virtuala

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Cred ca este si gustoasa, mai ales umplutura... O noapte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si in plus mi-ai facut o poftaaa!!!da mai bine ma duc la somnic ca deja e tarziu!noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. J'aime beaucoup les gâteaux aux pommes.
    Ils sont toujours bons.Ta tarte me plait beaucoup.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  5. merci nadji,c'est vraiment bonne !

    RăspundețiȘtergere
  6. ce sectiune...as savura o felie rece...cu outina frisca...mmm!:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata imi imaginez ce savoare...te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar ca arata bine-bine,
    apetisanta rau de tot!

    RăspundețiȘtergere
  9. Olá Pansy;

    Muito obrigada pela visita carinhosa.
    Vou ficar muito feliz com a sua participação do SELINHO da corrente de amizade virtual.
    Eu indiquei o seu blog porque ele é belissimo e você é uma pessoa muito especial.
    Eu gosto muito de você PANSY!!!

    A receita da torta é muito boa.
    Excelente e que delicia!!!

    Beijo!
    Obrigada ROMÊNIA!!!

    Maria Paula-BRASIL-

    RăspundețiȘtergere
  10. vazut,
    placut,
    poftit si inca cum......dar de primit nu primit nimic.
    imi pun mobila in sacosa si plec pana nu lesin de pofta.
    pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. sarah,parca te si vad carand mobile !

    RăspundețiȘtergere
  12. maria elena,sa stii ca este si gustoasa ,poti s-o incerci fara frica

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...