INGREDIENTE:
-2 oua
-300 gr zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-200 ml ulei
-300 ml iaurt sau sana
-1/2 lingurita sare ( rasa)
- coaja de la o lamaie sau portocala
-1 Lg zeama de lamaie sau portocala
-400 gr faina
-1 1/2 sau 2 plicuri praf de copt,functie de umputura brioselor (la cele cu fructe de padure sau rahat am folosit 2)
-esenta de rom dupa gust.
-2 Lg mac
-400 g fructe de padure amestecate cu 3 Lg zahar si 1 plic zahar vanilat
-1/2 lg scortisoara
-1 plic gelatina tort gelee dr oetker
MOD DE PREPARARE :
-fructele de padure (daca sunt congelate se decongeleaza ) se amesteca cu 3 Lg zahar,1 plic zahar vanilat si 1/2 lg scortisoara,si se lasa intr-o strecuratoare la scurs,pastrandu-se sucul,cam jumatate de ora.
-albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul praf si cel vanilat,cate putin si se bate in continuare.
-se adauga galbenusurile frecate cu sarea,apoi uleiul si iaurtul.
-faina se cerne,se amesteca cu praful de copt si se adauga in mixtura de mai sus,in 4 transe.
-se adauga romul si coaja de lamaie si zeama de lamaie si macul.
-se preincalzeste cuptorul la 180 *apoi se pun briosele si se coc cam 20 de min ute,sau pana sunt rumenite frumos.
-dupa ce se scot din cuptor,se lasa la racit ,apoi se scot din forme si se decoreaza
- la briosele umplute cu fructe de padure,sucul ramas in urma surgerii fructelor amestecate cu zahar,l-am amestecat cu 1 plic de gelatina tort gelee (trebuie 250 ml lichid,asa ca daca sucul e mai putin,adaugati apa ) l-am fiert 1 minut,apoi am turnat peste briose si am mai pudrat cu putin zahat vanilat.
Muy bonitas, me gustaron mucho con la salsa de frutas en el medio y la masa con la semilla de amapola, realmente delicadas,
RăspundețiȘtergereUn carñoso saludo
ce forme dragute ai:)iar de briose ce sa mai zic...arata bineee..astept si eu sa mi se intareasca panna cott ..sper sa fie buna...asa ca putem fae schimb,tu imi dai briose eu panna cotta:))
RăspundețiȘtergeregracias annie!
RăspundețiȘtergerede acord jm !formele cele rotunde le am cumparate de aici si cele inimioara le am de la prietena mea din america.cu ocazia asta am constatat ,ca avand grosimi diferite peretii formelor,si le-am pus de-o data in cuptor,nu ar fi trebuit sa fac asata.pentru ca cele cu forma de inimioara,mai groase a trebuit sa le bag din nou in cuptor,pentu ca la mijloc nu se facusera.ar fi trebuit sa pun un singur rand,nu 2 in cuptor.
RăspundețiȘtergereOlá;
RăspundețiȘtergereMuito bonitos seus brioches.
Hummm uma delícia!!!
Eu aprecio muito brioches com frutas, são saudáveis, ricos e nutritivos.
Beijos!
Maria Paula -BRASIL-
Frumoase si gustoase.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
minunate!numai minunatii faci,draga Pansy!
RăspundețiȘtergereFoarte faine prajiturelele tale. Dau un lapte de pasare la schimb...:-). Te pup!
RăspundețiȘtergered'abord félicitation pour le nouveau look de ton blog
RăspundețiȘtergereensuite je tiens à te féliciter pour ces merveilleux muffins, ils sont très réussis mais surtout très tentants
bonne journée
wow ce bine arata, si formele din silicon sunt super super tari. felicitari
RăspundețiȘtergereSuper apetisanti.Sectiunea aia cu fructe e bestiala.
RăspundețiȘtergereSeara faina sa ai.
Na,la mac si la rahat chiar nu m-as fi gandit!!!!Bunuca tare!!!
RăspundețiȘtergeredragele mele,multumesc pentru aprecieri.reteta este buna si le puteti umple cu ce vreti voi.
RăspundețiȘtergereimi plac mult briosele tale,in special cele cu fructe.yummy!din pacate eu n-am forme din alea de silicon care fie vorba intre noi sunt tare dragalase.
RăspundețiȘtergerepupici
sarah draga sunt tavi ptr briose,din tabla,cate 6 sau cate 12 locasuri,in care poti sa pui daca vrei hartie ptr briose.daca nu,nu pui si nu vor iesi incretite pe margini
RăspundețiȘtergereExcelente retete ai pe blog - felicitari!
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru apreciere,
RăspundețiȘtergere