marți, 15 iunie 2010

Briose cu fructe de padure


O foarte buna reteta de briose,nu se poate sa nu va iasa si sunt sigura ca va va place.

INGREDIENTE:
-2 oua
-300 gr zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-200 ml ulei
-300 ml iaurt sau sana
-1/2 lingurita sare ( rasa)
- coaja de la o lamaie sau portocala
-1 Lg zeama de lamaie sau portocala
-400 gr faina
-1 1/2 sau 2 plicuri praf de copt,functie de umputura brioselor (la cele cu fructe de padure sau rahat am folosit 2)
-esenta de rom dupa gust.
-2 Lg mac
-400 g fructe de padure amestecate cu 3 Lg zahar si 1 plic zahar vanilat
-1/2 lg scortisoara
-1 plic gelatina tort gelee dr oetker

MOD DE PREPARARE :
-fructele de padure (daca sunt congelate se decongeleaza ) se amesteca cu 3 Lg zahar,1 plic zahar vanilat si 1/2 lg scortisoara,si se lasa intr-o strecuratoare la scurs,pastrandu-se sucul,cam jumatate de ora.
-albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul praf si cel vanilat,cate putin si se bate in continuare.
-se adauga galbenusurile frecate cu sarea,apoi uleiul si iaurtul.
-faina se cerne,se amesteca cu praful de copt si se adauga in mixtura de mai sus,in 4 transe.
-se adauga romul si coaja de lamaie si zeama de lamaie si macul.



-se pune in forma de briosa (daca este din tabla sau silicon se unge cu ulei in prealabil) cam o lingura de aluat,apoi o lingurita de fructe si iarasi o lingura de aluat,ca sa se umple forma cam 2/3.
-se preincalzeste cuptorul la 180 *apoi se pun briosele si se coc cam 20 de min ute,sau pana sunt rumenite frumos.
-dupa ce se scot din cuptor,se lasa la racit ,apoi se scot din forme si se decoreaza
- la briosele umplute cu fructe de padure,sucul ramas in urma surgerii fructelor amestecate cu zahar,l-am amestecat cu 1 plic de gelatina tort gelee (trebuie 250 ml lichid,asa ca daca sucul e mai putin,adaugati apa ) l-am fiert 1 minut,apoi am turnat peste briose si am mai pudrat cu putin zahat vanilat.



-daca umpleti briosele cu stafide sau ce fructe confiate vreti voi,rahat,acestea le amestecati direct in aluat si apoi puneti in forme.





17 comentarii:

  1. Muy bonitas, me gustaron mucho con la salsa de frutas en el medio y la masa con la semilla de amapola, realmente delicadas,
    Un carñoso saludo

    RăspundețiȘtergere
  2. ce forme dragute ai:)iar de briose ce sa mai zic...arata bineee..astept si eu sa mi se intareasca panna cott ..sper sa fie buna...asa ca putem fae schimb,tu imi dai briose eu panna cotta:))

    RăspundețiȘtergere
  3. de acord jm !formele cele rotunde le am cumparate de aici si cele inimioara le am de la prietena mea din america.cu ocazia asta am constatat ,ca avand grosimi diferite peretii formelor,si le-am pus de-o data in cuptor,nu ar fi trebuit sa fac asata.pentru ca cele cu forma de inimioara,mai groase a trebuit sa le bag din nou in cuptor,pentu ca la mijloc nu se facusera.ar fi trebuit sa pun un singur rand,nu 2 in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Olá;
    Muito bonitos seus brioches.
    Hummm uma delícia!!!
    Eu aprecio muito brioches com frutas, são saudáveis, ricos e nutritivos.
    Beijos!

    Maria Paula -BRASIL-

    RăspundețiȘtergere
  5. minunate!numai minunatii faci,draga Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte faine prajiturelele tale. Dau un lapte de pasare la schimb...:-). Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. d'abord félicitation pour le nouveau look de ton blog
    ensuite je tiens à te féliciter pour ces merveilleux muffins, ils sont très réussis mais surtout très tentants
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  8. wow ce bine arata, si formele din silicon sunt super super tari. felicitari

    RăspundețiȘtergere
  9. Super apetisanti.Sectiunea aia cu fructe e bestiala.
    Seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  10. Na,la mac si la rahat chiar nu m-as fi gandit!!!!Bunuca tare!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. dragele mele,multumesc pentru aprecieri.reteta este buna si le puteti umple cu ce vreti voi.

    RăspundețiȘtergere
  12. imi plac mult briosele tale,in special cele cu fructe.yummy!din pacate eu n-am forme din alea de silicon care fie vorba intre noi sunt tare dragalase.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. sarah draga sunt tavi ptr briose,din tabla,cate 6 sau cate 12 locasuri,in care poti sa pui daca vrei hartie ptr briose.daca nu,nu pui si nu vor iesi incretite pe margini

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...