INGREDIENTE :
ptr blat reteta aici
Ingredientele sunt pentru o forma de tarta cu diametrul de 27 cm.
-2 1/2 cesti (masura cup 240 ml ) faina
-250 g unt
-1 lingurita sare
-1 lingurita cu vf zahar brun
-3-6 linguri apa rece
umplutura:
-400 g branza vaci
-5 linguri zahar
-4 oua
-4 liungurite gris
-coaja rasa de la o lamaie
-2 plicuri de zahar vanilat
-o mana de stafide
-1/2 kg cirese sau capsuni sau cate 1/4 kg din amandoua
-1/2 lingurita scortisoara
MOD DE PRPARARE:
-se face un aluatul fraged, framantand usor,cu varful degetelor faina amestecata cu sarea si zaharul si untul rece,apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece,functie de faina.eu am adugat 5 linguri.
- se da 30 de minute la frigider,invelit in folie
-intretimp se prepara umplutura:se scot samburii de la cirese.Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si la sfarsit se adauga ciresele,stafidele,scortisoara.
-dupa ce s-a odihnit la rece ,se imparte aluatul in doua,se intinde rotund prima bila de aluat cu sucitorul, ,se imbraca forma de tarta,apoi se pune umplutura ,capsunile taiate felii, sau ciresele cu samburii scosi sau un amestec din am,bele fructe si se acopera cu a doua bila de aluat,ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei .se lipesc cele 2 parti,se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210* timp de 20 de minute,apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute,depinde de cuptor.Foaia de dedesubt sa fie putin mai mare ca forma,ca sa o puteti plia peste cea de deasupra,altfel,la copt se poate dezlipi si patiti ce am patit eu,sucul de fructe se scurge dedesubt si scoateti greu tarta din forma .
Se lasa la racit,dupa care se scoate din forma si se serveste.
vai cum arata...or mai fi capsuni in piata?
RăspundețiȘtergerecapsunile s-au cam terminat
RăspundețiȘtergereune tarte succulente et irrésistible
RăspundețiȘtergerej'adore je ramène ma tasse de thé et j'arrive
bonne journée
quelle plaisir pour te rejoindre !
RăspundețiȘtergerePansy arata extraordinar!Te pup
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata tarta Pansi... si clar te cred pe cuvant ca e foarte buna... altfel n-are cum sa fie...
RăspundețiȘtergereOlá Pansy;
RăspundețiȘtergereFantástica esta receita!
Maravilhosa, muito rica e belissima!
Estou encantada e com vontade de provar.
Beijo!
Maria Paula- BRASIL -
Pansy que tarta exquisita, estoy esperando que llegue la temporada de las cerezas para hacer una igual y probarla.
RăspundețiȘtergereBesos
Annie
nela,felis multumesc de aprecieri!
RăspundețiȘtergereMaria Paula ,Annie muchos gracias !