Toata lumea face legume umplute cu carne.De data asta am experimentat carnea condimentata putin mai altfel,adica m-am inspirat din mititeii Laurei.
INGREDIENTE :
-ardei,rosii dovlecei
-1 kg carne tocata de vita
-1 ceasca orez
-2 cepe mari
-2 catei de usturoi
-o legatura de marar
-2 Lg coriandru macinat
-1 Lg menta uscata maruntita
-1 lg busuioc uscat
-1 ardei iute tocat sau fulgi de ardei iute (optional,functie de cat va place de iute mancarea)
-sare,piper
-4 Lg pasta de tomate
-aprox 150 g afumatura
-smatana
MOD DE PREPARARE:
-carnea se amesteca cu condimentele si orezul spalat bine,dupa care se acopera si se da la rece cateva ore,preferabil de seara pana dimineata,sa se amestece aromele.
-ardeii se curata de cotor si nervurile interioare,dovleceii se curata de coaja ,se scobesc de semninte si se taie la dimensiunea potrivita,iar rosiile se scobesc si ele de miez.
-umplem legumele cu carne,le asezam in cratita,asezam afumatura printre legume si turnam peste ele apa clocotita,miezul rosiilor scobite si pasta de tomate .Lasam sa fiarba la foc mic,cam 20 de minute,dupa care punem cratita in cuptorul incins pentru inca vreo 20 minute,sa prinda legumele o mica crusta.
-si servim desigur cu smantana sau iaurt.
des légumes farcis, c'est excellent
RăspundețiȘtergerej'adore
bonne soirée
Multumesc pentru idee! O sa incerc sa combin hreanul cu sfecla sa vedem ce iese. Zemosi ardeii.. Yammy.
RăspundețiȘtergereVaiii ce fain arata.de abia astept sa fac.
RăspundețiȘtergereO zi frumaosa sa ai.
arata minunat...imi inchipui ce arome...cu atatea mirodenii...tre sa fi fost tare buni!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut! Arata asa de bine!
RăspundețiȘtergereJ'adore les légumes farcis. C'est toujours très bon.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Arata foarte bine,abia astept sa fac si eu cat de curand.Trebuie sa fi fost tare gustosi!sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergeresuuuper!ce combinatie,suna tare interesant,eu faceam doar ardei umpluti,acum am sa combin ca tine legumele,mersi de idee,pupici
RăspundețiȘtergereDoinitza draga,incearca si ai sa vezi ce bune sunt,pentru a se combina aromele de la legume.poti sa adaugi si alte legume.eu am mai facut alta data si cu 2-3 gulii.
RăspundețiȘtergere