INGREDIENTE:
-7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime (eu am cumparat congelati si curatati)
-1 kg de ciuperci champignon
-4 catei de usturoi
-un ardei rosu taiat cubulete
-un ardei iute(optional)
-aprox 150-200 g mozzarella
-aprox150 g cascaval
-1 legatura mare de patrunjel
-sare,piper
-unt
-ulei ptr prajit
-4-5 rosii mari
- 1 lingura de capere
-otet balsamic
MOD DE PREPARARE:
-mozzarella si cascavalul se taie cubulete si se adauga la ciupercile care s-au racit intretimp.
-calamarii dezghetati se spala bine la exterior si la interior,dupa care se umplu cu amestecul de ciuperci si branza si se inchid la capete cu scobitori.In aceasta faza pot fi tinuti la frigider 2-3 zile urmand a praji doar cati mancam la o masa.Eu i-am prajit in 2 rate.
-incingem uleiul inr-o tigaie mai mare,tavalim calamarii prin faina si ii punem la prajit,pana capata o culoare frumoasa aurie.Cand ii intoarcem adaugam rosiile taiate felii, caperele, putina saramura de la capere si otetul balsamic.
-asezam totul pe un platou si POFTA BUNA!
j'adore les calamars farcis, c'est l'un de mes plats préféras
RăspundețiȘtergerebonne soirée
ma chere fimere.c'est peut-etre un sort de chimie entre nous !
RăspundețiȘtergereNa de asta nu am mai mancat.......cred ca are un gust DIVIN!!!!!!Felicitari draguta mea!!!
RăspundețiȘtergereLes calmars farcis sont un plat délicieux.
RăspundețiȘtergerej'aime beaucoup.
A bientôt.
judy,draga,mea,daca iti plac calamarii,incearca reteta asta ca e buna rau.mi-ar place s-o faca cineva si sa confirme.
RăspundețiȘtergerenadji ,ma cgere amie,si vous aimez les calamari,cette recette vous satisfera.
RăspundețiȘtergerema ispiteste grozav reteta ta,minunata!
RăspundețiȘtergereCe simpatici si grasuti sunt asa umpluti, cred ca sunt si tare gustosi:) Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereFelicitari arata super!
RăspundețiȘtergereEu nu ma omor dupa Calamari dar dupa cum arata astia,mai ca m-as apuca sa ii fac si eu.
Foarte bine arata!Simpatici si grasuti:P cum spunea cineva mai sus!
RăspundețiȘtergerece este cu blogul tau??citeste com de la premii
RăspundețiȘtergereMai innebunit,nu ma mai deslipesc de monitor,mai am putin si il mananc,i-mi ploua in gura de pofta!arata excelent de bine,maine ma duc sa-mi cumpar calamari!mersi de reteta!o seara minunata!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac calamarii tare mult, dar n-am gasit decat la conserve bucati sau rondele congelate. Tu de unde i-ai cumparat? Multumesc!
RăspundețiȘtergereliana draga,i-am cumparat congelati si curatati de la metro,sunt in pungi de 1 kg si sunt cam 7 bucati in punga.iar pretul a fost in jur de 30 de lei.nu mai stiu exact,ca am cumparat mai multe.
RăspundețiȘtergeredoinitza draga,ti-am raspuns si la comentariul de la premii,poate ai nimerit intr-o ora de trafic mai mare pe blogger,altceva nu stiu ce sa zic.la mine se vede bine.mai incearca si azi.
RăspundețiȘtergerepana la reteta asta,imi placeau grozav calamarii rondele,pane.
RăspundețiȘtergereblueeyes .eu zic ca merita sa incerci.incepe cu 1-2 calamari sa vezi ca o sa-ti placa.daca iei calamari proaspeti,e simplu de curatat,tehnica e prezentata cu poze pe blogul gabrielei gosgodina http://gabrielagosgodina.blogspot.com/2010/04/calamari-umpluti.html.
Merci mult....am sa incerc .De curatat nu-mi fac griji ca am vazut cu se face si daca nu ,ii rog pe cei de la magazin sa o faca pt mine!Muahaha!Vre-o veste de la postas?
RăspundețiȘtergereAm mancat calamari , dar nicioadata umpluti.Arata foarte bine.Imi ploua in gura.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Pansy. Sper sa ajung si eu in weekend la Metro. pupici
RăspundețiȘtergerefa-ti curaj haplea(tot nu mi-ai spus cum sa ma adresez tie,in afara de haplea)
RăspundețiȘtergereliana draga,n-ai de ce!
RăspundețiȘtergereok Pansy poate al meu e de vina,imi cer scuze,mie mi-au disparut cateva poze apoi intr-o zi mi-au aparut inapoi,te pup
RăspundețiȘtergeredraga doinitza sper ca s-a rezolvat problema ta tahnica intretimp
RăspundețiȘtergereCiabatta e o paine;asa se numeste ea; nu am ce reteta sa public pentru ciabatta. Iar link la reteta originala am pus, care iti da exact acelasi lucru ce am postat eu. Sunt multe retete in alte limbi pe care le poti traduce cu Google Translator.Numai bine.
RăspundețiȘtergeremultumesc marcela pentru precizari.cred ca nu am vazut link-ul.te pup
RăspundețiȘtergerePansy, intr-adevar e foarte interesanta reteta :) Multam fain!
RăspundețiȘtergereAm venit fuguta sa vad si reteta ta !! ;) E putin diferita de ce fac eu , dar mi-o place ca e cu ciuperci !!! ;) O zi superba !!!
RăspundețiȘtergere