marți, 12 octombrie 2010

Calamari umpluti

 Am mancat ceva asemanator asta vara,in excursia la Balcik si mi-a placut foarte mult.Asa ca am incercat si eu sa compozitionez pe aceeasi tema.

INGREDIENTE:
-7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime (eu am cumparat congelati si curatati)
-1 kg de ciuperci champignon
-4 catei de usturoi
-un ardei rosu taiat cubulete
-un ardei iute(optional)
-aprox 150-200 g mozzarella
-aprox150 g cascaval
-1 legatura mare de patrunjel
-sare,piper
-unt
-ulei ptr prajit
-4-5 rosii mari
- 1 lingura de capere
-otet balsamic

MOD DE PREPARARE:

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza in unt,pana se evapora toata apa lasata se adauga verdeata si se potriveste de sare si piper.

 -mozzarella si cascavalul se taie cubulete si se adauga la ciupercile care s-au racit intretimp.

 -calamarii dezghetati se spala bine  la exterior si la interior,dupa care se umplu cu amestecul de ciuperci si branza si se inchid la capete cu scobitori.In aceasta faza pot fi tinuti la frigider 2-3  zile urmand a praji doar cati mancam la o masa.Eu i-am prajit in 2 rate.

-incingem uleiul inr-o tigaie mai mare,tavalim calamarii prin faina si ii punem la prajit,pana capata o culoare frumoasa aurie.Cand ii intoarcem adaugam rosiile taiate felii, caperele, putina saramura de la capere si otetul balsamic.

 -asezam totul pe un platou si POFTA BUNA!

27 de comentarii:

  1. j'adore les calamars farcis, c'est l'un de mes plats préféras
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  2. ma chere fimere.c'est peut-etre un sort de chimie entre nous !

    RăspundețiȘtergere
  3. Na de asta nu am mai mancat.......cred ca are un gust DIVIN!!!!!!Felicitari draguta mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Les calmars farcis sont un plat délicieux.
    j'aime beaucoup.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  5. judy,draga,mea,daca iti plac calamarii,incearca reteta asta ca e buna rau.mi-ar place s-o faca cineva si sa confirme.

    RăspundețiȘtergere
  6. nadji ,ma cgere amie,si vous aimez les calamari,cette recette vous satisfera.

    RăspundețiȘtergere
  7. ma ispiteste grozav reteta ta,minunata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce simpatici si grasuti sunt asa umpluti, cred ca sunt si tare gustosi:) Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari arata super!
    Eu nu ma omor dupa Calamari dar dupa cum arata astia,mai ca m-as apuca sa ii fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bine arata!Simpatici si grasuti:P cum spunea cineva mai sus!

    RăspundețiȘtergere
  11. ce este cu blogul tau??citeste com de la premii

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai innebunit,nu ma mai deslipesc de monitor,mai am putin si il mananc,i-mi ploua in gura de pofta!arata excelent de bine,maine ma duc sa-mi cumpar calamari!mersi de reteta!o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Si mie imi plac calamarii tare mult, dar n-am gasit decat la conserve bucati sau rondele congelate. Tu de unde i-ai cumparat? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. liana draga,i-am cumparat congelati si curatati de la metro,sunt in pungi de 1 kg si sunt cam 7 bucati in punga.iar pretul a fost in jur de 30 de lei.nu mai stiu exact,ca am cumparat mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  15. doinitza draga,ti-am raspuns si la comentariul de la premii,poate ai nimerit intr-o ora de trafic mai mare pe blogger,altceva nu stiu ce sa zic.la mine se vede bine.mai incearca si azi.

    RăspundețiȘtergere
  16. pana la reteta asta,imi placeau grozav calamarii rondele,pane.

    blueeyes .eu zic ca merita sa incerci.incepe cu 1-2 calamari sa vezi ca o sa-ti placa.daca iei calamari proaspeti,e simplu de curatat,tehnica e prezentata cu poze pe blogul gabrielei gosgodina http://gabrielagosgodina.blogspot.com/2010/04/calamari-umpluti.html.

    RăspundețiȘtergere
  17. Merci mult....am sa incerc .De curatat nu-mi fac griji ca am vazut cu se face si daca nu ,ii rog pe cei de la magazin sa o faca pt mine!Muahaha!Vre-o veste de la postas?

    RăspundețiȘtergere
  18. Am mancat calamari , dar nicioadata umpluti.Arata foarte bine.Imi ploua in gura.

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc frumos, Pansy. Sper sa ajung si eu in weekend la Metro. pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. fa-ti curaj haplea(tot nu mi-ai spus cum sa ma adresez tie,in afara de haplea)

    RăspundețiȘtergere
  21. ok Pansy poate al meu e de vina,imi cer scuze,mie mi-au disparut cateva poze apoi intr-o zi mi-au aparut inapoi,te pup

    RăspundețiȘtergere
  22. draga doinitza sper ca s-a rezolvat problema ta tahnica intretimp

    RăspundețiȘtergere
  23. Ciabatta e o paine;asa se numeste ea; nu am ce reteta sa public pentru ciabatta. Iar link la reteta originala am pus, care iti da exact acelasi lucru ce am postat eu. Sunt multe retete in alte limbi pe care le poti traduce cu Google Translator.Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  24. multumesc marcela pentru precizari.cred ca nu am vazut link-ul.te pup

    RăspundețiȘtergere
  25. Pansy, intr-adevar e foarte interesanta reteta :) Multam fain!

    RăspundețiȘtergere
  26. Am venit fuguta sa vad si reteta ta !! ;) E putin diferita de ce fac eu , dar mi-o place ca e cu ciuperci !!! ;) O zi superba !!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...