duminică, 31 octombrie 2010

Friptura de pui cu busuioc si branza de capra

 E o reteta simpla dar trebuie sa ma credeti ca e extraordinara.Foile de busuioc proaspat ,nu pot fi inlocuite cu busuioc uscat.Pur si simplu gustul e diferit .Alex, aceasta tanara extraordinara si desteapta si poate nu prea devreme acasa,but who cares ? mi-a dat aceasta reteta.E americanca ,a terminat liceul la aproape 16 ani,a urmat istoria si acum studiaza pentru doctorat, o teza lagata de Romania.Adica vreau sa va spun ca e geniala.E pasionata si de gastronomie ,iar retetele ei sunt la maximum ca de altfel toata viata ei.Arde ca o flacara ! baba din mine ar zice ca isi va gasi greu perechea.E o tanara de o personalitate coplesitoare,pe care eu nu pot sa nu o iubesc .

 INGREDIENTE ( PTR RETETA ):
-4 piepti de pui cu os si piele
-vreo 20 de frunze de busuioc (marturisesc ca nu le-am numarat) verzi
-300 g branza de capra rasa amestecata cu o lingurita de smantana.(noi am avut o branza de capra frantuzeasca si extrem de scumpa,care nu trebuia rasa,era mai cremoasa ,ca sa zic asa )
-sare mai grunjoasa,ca sa nu zic fleur de sel
-piper

MOD DE PREPARARE:

 -se desprinde usor pielea de pe pietul de pui si se pun frunzele de busuioc una langa alta,pana acoperim toate suprafata
 asta-i branza care am folosit-o noi,e scumpa ,asa ca puteti  cumpara branza romaneasca de capra,rasa pe razatoare mica,eventual amestecata cu o lingurita de smantana
 -si pusa peste stratul de frunze de busuioc
 -se pun pieptii,presratai cu sare si piper ,in tava,in cuptorul incins la 200*c


 -dupa ce s-au rumenit si copt,incercam cu furcutita,dupa cum se vede trebuie sa ramana suculenti nu iasca,ii scoatem si-i servim .Am uitat sa notez timpul,pentru ca am controlat ce se intampla in cuptor:Cand au fost rumeniti,i-am scos.cred ca dupa 35-40 de minute.Data viitoare am sa notez timpul si am sa vi-l spun.
-in cazul meu ,i-am mancat cu o salata de rucola cu ceapa rosie si rosii cherry.
Rar ati mancat un piept de pui atat de bun ,va asigur !

9 comentarii:

  1. un vrai régal ce poulet ma chère pansy, j'aime beaucoup
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  2. danutza e intr-adevar delicios.cele mai ieftine frunze le-am gasit la kaufland,(am avut un ghiveci dar s-a uscat),5 lei punguta din care cred ca ies 2 portii de cate 4 piepti.

    RăspundețiȘtergere
  3. cel mai mult mi-a placut replica cu "baba din mine...!" .. reteta e bestiala, ador branza de capra si cred ca asta e combinatia perfecta! Mai ai? :P

    RăspundețiȘtergere
  4. tizo draga,iti spun cu mana pe inima ca merita incercata

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt convinsa ca este un deliciu...........inghit in sec si plec mai departe.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...