E o reteta simpla dar trebuie sa ma credeti ca e extraordinara.Foile de busuioc proaspat ,nu pot fi inlocuite cu busuioc uscat.Pur si simplu gustul e diferit .Alex, aceasta tanara extraordinara si desteapta si poate nu prea devreme acasa,but who cares ? mi-a dat aceasta reteta.E americanca ,a terminat liceul la aproape 16 ani,a urmat istoria si acum studiaza pentru doctorat, o teza lagata de Romania.Adica vreau sa va spun ca e geniala.E pasionata si de gastronomie ,iar retetele ei sunt la maximum ca de altfel toata viata ei.Arde ca o flacara ! baba din mine ar zice ca isi va gasi greu perechea.E o tanara de o personalitate coplesitoare,pe care eu nu pot sa nu o iubesc .
INGREDIENTE ( PTR RETETA ):
-4 piepti de pui cu os si piele
-vreo 20 de frunze de busuioc (marturisesc ca nu le-am numarat) verzi
-300 g branza de capra rasa amestecata cu o lingurita de smantana.(noi am avut o branza de capra frantuzeasca si extrem de scumpa,care nu trebuia rasa,era mai cremoasa ,ca sa zic asa )
-sare mai grunjoasa,ca sa nu zic fleur de sel
-piper
MOD DE PREPARARE:
-se desprinde usor pielea de pe pietul de pui si se pun frunzele de busuioc una langa alta,pana acoperim toate suprafata
asta-i branza care am folosit-o noi,e scumpa ,asa ca puteti cumpara branza romaneasca de capra,rasa pe razatoare mica,eventual amestecata cu o lingurita de smantana
-si pusa peste stratul de frunze de busuioc
-se pun pieptii,presratai cu sare si piper ,in tava,in cuptorul incins la 200*c
-dupa ce s-au rumenit si copt,incercam cu furcutita,dupa cum se vede trebuie sa ramana suculenti nu iasca,ii scoatem si-i servim .Am uitat sa notez timpul,pentru ca am controlat ce se intampla in cuptor:Cand au fost rumeniti,i-am scos.cred ca dupa 35-40 de minute.Data viitoare am sa notez timpul si am sa vi-l spun.
-in cazul meu ,i-am mancat cu o salata de rucola cu ceapa rosie si rosii cherry.
Rar ati mancat un piept de pui atat de bun ,va asigur !
Delicios!
RăspundețiȘtergereun vrai régal ce poulet ma chère pansy, j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne journée
danutza e intr-adevar delicios.cele mai ieftine frunze le-am gasit la kaufland,(am avut un ghiveci dar s-a uscat),5 lei punguta din care cred ca ies 2 portii de cate 4 piepti.
RăspundețiȘtergeremerci ma chere fimere !
RăspundețiȘtergerecel mai mult mi-a placut replica cu "baba din mine...!" .. reteta e bestiala, ador branza de capra si cred ca asta e combinatia perfecta! Mai ai? :P
RăspundețiȘtergeretare bine arata!
RăspundețiȘtergerelira,nu mai am,da'mai fac !
RăspundețiȘtergeretizo draga,iti spun cu mana pe inima ca merita incercata
RăspundețiȘtergeresunt convinsa ca este un deliciu...........inghit in sec si plec mai departe.
RăspundețiȘtergere