marți, 7 decembrie 2010

Chifle condimentate

 Aceasta reteta foarte buna,aromata si usor condimentata am gasit-o pe blogul  Roxanei pe care va invit sa-l vizitati.Ea a facut paine din acest aluat,eu am decis sa fac chifle.Am mai modificat putin reteta,in sensul ca i-am mai adaugat niste grasime si drojdie,in rest e la fel.

  INGREDIENTE :

-600  g faina ( 4 cesti)
-50 g unt
-1 1/3 cana lapte
-5 Lg (linguri) ulei
-1 Lg pasta de tomate
-10,5 g drojdie uscata (1 1/2 plic,sau 3 lg )
-1 1/2 lg (lingurita) ardei cayenne ( sau in lipsa,boia iute )
-1 1/2 lg oregano uscat
-1 1/2 lg boia de ardei dulce
-1 1/2 lg piper macinat
-1 1/2 lg sare

MOD DE PREPARARE

 Eu am facut aluatul in masina de paine,in care am pus conform instructiunilor masinii intai lichidele,apoi solidele si drojdia la sfarsit.si am setat aaparatul pentru aluat de paine.
In lipsa masinii de paine,faceti o maia din drojdie si putin lapte cald,lasati sa creasca cateva minute,apui o puneti in mijlocul fainii cernute,framantati adaugand pe rand amestecul de lapte,unt si condimente,pana se obtine un aluat ce se desprinde usor de pe mana ,sau batatoarele mixerului.Puneti apoi aluatul la dospit intr-un vas acoperit la loc caldut,pana aluatul isi dubleaza volumul.


Impartiti aluatul in 12 bile.Fiecare bila o transformati intr-un rulou pe care il inodati .Am sa revin cu alte poze mai bune.Acum am facut prima oara reteta ,m-am cam grabit si n-am fotografiat tot si cum trebuie.
-Chiflele se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pesara cu seminte de care vreti.Eu am folosit seminte de mac si susan si se pun in cuptorul incalzit la 225*C ,unde se tin aprox 25 de minute.

-dupa care se scot pe un gratar si se lasa cateva minute la racit.
 -Si imbucatura voastra !


Asta-i chifla Roxanei -green girl !Multumesc Roxana!

18 comentarii:

  1. mmmm... bine mai arata... mie inca mi-e teama de aluaturile cu drojdie

    RăspundețiȘtergere
  2. De petits pains qui semblent délicieux.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  3. felis,si mie mi-a fost asa pana am cumparat masina de paine.sa stii ca e o investie foarte buna.eu am cumparat-o acum un an.pana atunci nu m-ai fi auzit de paine,cozonaci ,chifle.n de teama ci de nebunia framantatului.acum e o joaca.consumul de electrica e o joaca in schimb fac tot ce-mi trece prin cap de aluaturi framantate.

    RăspundețiȘtergere
  4. am uitat sa va spun,dar am sa adaug la postare,cu wasabi ,sau hrean de-al nostru,facut crema,ceapa verde si rosii e o nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  5. nadji,sont bien parfumes,est legerement epices.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uitandu-ma la chiflele tale,mi-am dat seama ca masina de paine este foarte utila.O saptamana cat mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte tentante! Buna si solutia cu chiflele, ca altfel, la cat imi place mie condimentat si picant, nu cred ca as fi fost in stare sa consum doar o bucatica de paine! Frumusele foc si de-abia astept sa le testez!

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte frumoase ti-au iesit, la poza cu sectiunea am inghitit in sec.
    o saptamana cat mai frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  9. BunaPansy!DIn pacate nu sunt plecata nicaieri,sunt putin mai mult prinsa cu serviciul si alte activitatii in afara serviciului si nu am prea mai avut timp de blog.
    Astazi sunt ''libera'' si m-am apucat de scotocit praful din casa....
    Toate cele bune si o saptamana minunata in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  10. J'ai un prix pour toi.
    Bonne journée et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  11. draga haplea,pentru mine e extrem de utila,ca,precum am zis nu-mi place sa framant aluat

    RăspundețiȘtergere
  12. Elena draga,ele sunt usor picante nu sunt foarte picante si mie imi place picant asa daca viitoare am sa dublez cantitaea de iuteala.

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc inca o data draga mea fata verde.

    RăspundețiȘtergere
  14. blueeyes e bine daca esti sanatoasa,ca de treaba nu duce lipsa nimeni,mai ales acum cu sarbatorile.

    RăspundețiȘtergere
  15. merci nadji,je vais le recueillir !

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte apetisante chiflele tale. Imi place tot ce e picant.
    Te astepta la mine o stafeta. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. multumesc doina,viu acuma sa vad despre ce e vorba

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...