luni, 14 februarie 2011

Creier pane

Acuma cred ca v-ati dat seama ca ne plac organele.Nu le gatesc des ,dar am invatat sa le gatesc de la mama,care adora creierul.In afara de creier macelaresc,in orice alta varianta il gatiti  (la fel ca maduvioarele de altfel)se fierbe in prealabil in apa cu sare si otet,ca sa piarda din gustul de fosfolipida si sa fie usor manevrabil.Nu e asa complicat cat pare !

INGREDIENTE :
-1 kg creier de porc
-aprox 1/2 l apa .cat sa acopere creierul
-20 ml otet
-1 lg sare
-2-3 oua,depinde de marime
-faina
-pesmet
-sare
-piper din belsug

MOD DE PREPARARE :
-se fierbe apa,se adauga otetul si sarea ,apoi se adauga creierul.Lichidul trebuie sa-l acopere.Daca e nevoie adaugati apa fiarta si otet,corespunzator.Se fierbe creierul de porc timp de 5 minute,cel de vaca sau maduvioarele 10 minute.
-se scurge si se lasa la racit
-apoi se procedeaza ca si cu ori pane.se da creierul,cu grija prin faina,oul amestecat cu sare si piper,si pesmet
-se prajeste in uleiul bine incins (fara sa fumege)
-se serveste cald,stropit cu zeama de lamaie si piper,alaturi de piure de cartofi si/sau salata
-noi l-am mancat alaturi de o salata simpla de rucola cu ceapa, rosii si felii de lamaie.

14 comentarii:

  1. mie nu-mi prea place ceierul,dar asa de bine arata pe farfuria ta!felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu mananc creier, mi se pare chiar gustos, mai ales in varianta pane, insa doar daca nu trebuie sa-l prepar eu, lesne de inteles de ce :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta da bunatate!!! tare mult imi place creierul. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Manca-ti-as creierul tau, Panselutzo, ca tare bun trebuie sa fie...amu'tb sa ma duc sa devastez hypermarketul ca nu mai poci de pofta!!! vezi ce-mi faci??

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bun,si mie imi place tare multtt,,,,,mmmm,,,yamiiii,,,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  6. si mie imi place, dar n-am mai mancat de mult. dar, ca si prietena mea Margot, daca s-ar putea sa nu-l gatesc eu, ar fi perfect! putem sa venim la tine, te rugam :)?

    RăspundețiȘtergere
  7. super arata,eu cand tai porcul il fac prajit cu ceapa,multa si un ou batut deasupra,e o bunatate,te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. De cand nu am mai mancat creier.......tare bine mai arata si ce pofta mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ha, iti dai seama ce ar iesi daca am face un conclav la tine - Zazuza, Margot si io(ca nu poci lipsi!)toate deodata? Vezi ca ne potrivim la gusturi - ne place creierul (la propriu si la figurat!), mai ales ca tu esti o gazda exceptionala si nu ne-ai lasa sa ne bagam nasul in ustensilele tale de gatit! Ti-am adus o leapsa-concurs foarte interesanta, ca sa nu te sperii ca am putea pica pe capu' tau!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu mor dupa creier pane dar n-am mai mancat de mult. Am incercat sa caut in Germania dar nu am gasit deloc.
    Arata foarte bine farfurioara ta!

    RăspundețiȘtergere
  11. une assiette colorée et très riche, j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  12. fetelor,am reparat departamentul IT din casa mea,asa ca sunt iar pe coverta !!!!!
    margot,zazuza,elena, io fac creierul voi veniti cu vinul!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...