Vrand sa fac un aperitiv mai altfel de Revelion,am dat de reteta asta,care este de fapt o pasta de masline, specific franceza ,provensala,ale carei ingredienete principale sunt caperele,uleiul de masline ,maslinele. Numele ii vine de la tapenas,cuvantul provensal pentru capere Se poate manca pe paine prajita,ca atare,sau cu legume crude,pe post de dipping.Eu am folosit-o la niste melcisori din aluat foietaj(ideea am vazut-o pe un blog,dar nu mai stiu pe care,dar am retinut-o).Si a avut mare succes.
INGREDIENTE :
-300 g masline negre fara samburi
-3 Lg (linguri) capere
-8 fileruri de anchois(eu am avut asa ca am pus,dar cred ca se poate si fara sau cu pesti mici afumati,dar dezosati))
-2 catei de usturoi zdrobiti
-100 ml ulei de masline extravergine
-1 Lg zeama de lamaie
-2 lg(lingurite) mustar de dijon (eu n-am avut,asa ca am pus mustar traditional cu bobite)
-1 lg de cimbru proaspat maruntit (sau 1/2 lg de cimbru uscat)
-1 Lg patrunjel maruntit
MOD DE PREPARARE :
-intr-un mojar sau cu un mixer vertical,zdrobiti maslinele,caperele,fileurile de anchois si cateii de usturoi,apoi adaugari pe rand,ca la maioneza,zeama de lamaie,mustarul si uleiul de masline,pana obtineti o pasta consistenta.Si asta e ,simplu si bun.Poate fi pastratata a la longue in frigider,si 2 saptamani.O sa observati ca uleiul se alege pe laterale,dar nu-i nici o problema,amestecati si gata.
Maine fac iar melcisori,asa ca am sa-i pozez si daca indrazniti,n-o sa va para rau.
Asta-i poza de la anul nou.Maine revin cu poze noi.
Te asteapa un concurs pe blogul meu!
RăspundețiȘtergereSper sa ti se para interesant si sa participi :)
O zi buna,
Alina
Cred ca e delicioasa! Si eu am niste melcisori din foietaj pe blog, numai ca sunt umpluti cu pasta de tomate si condimente...poate pe acolo ai ochit melcii hihi:).
RăspundețiȘtergerecu siguranta voi indrazni, specificul provensal este in top 3 preferinte la mine! minunat! mi-ai infrumusetat ziua cu reteta asta, sincer!
RăspundețiȘtergereTare bine arata!Ai o leapsa pe blogul meu!
RăspundețiȘtergeremultumesc Alina,trec sa vad despre ce e vorba.
RăspundețiȘtergereIulia incearca melcii si cu tapenade ca n-o sa-ti para rau.
RăspundețiȘtergeredraga Margot,mai tarziu ma apuc de melcii de foietaj cu tapenade.ma bucur ca facut ceva ce s-ar putea sa-ti placa.
RăspundețiȘtergereTizo,ma duc sa vad ce e cu leapsa !
RăspundețiȘtergerePanseluto,vad ca ai dat prin rafturile cu cocotte !
RăspundețiȘtergere:D
Si eu tre' sa fac tapenade-le asta!Ai mei nu prea le au cu caperele,dar daca-s ascunse bine,poate nu se prind :D
maya draga,astea au fost mosul meu craciun.cat priveste tapenada,fiind blendaruita,nu cred ca sa se prinda ai tai.mai ales ca gustul predominant e cel de masline.eventual adauga extrausturoi.gustand si facand.
RăspundețiȘtergere