duminică, 10 februarie 2013

Pui Tikka Masala


Apoi daca-i bal,bal sa fie!!! Puiul Tikka Masala ( în traducere bucăţi de pui în sos condimentat) este un fel de mâncare de origine indiano-britanică şi după cum îi spune şi titlul este o mâncare IUTE.Dacă nu va plac mâncărurile prea iuţi,puteţi înjumătăţi condimentele din compoziţia sosului si puteti renunta la ardeiul iute.Gustati si alegeti cat de iute va place. Caracteristică acestui fel de mâncare este şi culoarea intens portocalie,obţinută din curcuma si boia.Ca de sofran nu mai zic.

INGREDIENTE:
-6 pulpe superioare de pui
Ptr marinadă:
-150 ml iaurt
-2,5 cm rădăcină de ghimbir rasă
-2 căţei de usturoi zdrobiţi
-1/2 linguriţă boia iute
-o lingură seminţe de coriandru măcinate
-2 linguri de ulei
-2 linguri zeamă de lămâie verde (sau galbenă)
-1/2 linguriţă praf de curcuma (turmeric)
Pentru sos :
-50 g unt
-o lingură de ulei
-o ceapă tocată mărunt
-o cutie de roşii decojite tăiate cuburi
-o lingură garam masala ( în lipsa acestui condiment puteţi folosi o lingură de curry amestecată cu o linguriţă de boia dulce)
-o lingurita curcuma (turmeric)
-o lingurita boia dulce
-1/4 lingurita praf de ardei cayenne
-un ardei iute proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat
-150 ml smântână de gătit
-50 ml (3 linguri) iaurt 
-o linguriţă de seminţe de chimion
-o legătură de coriandru verde sau pătrunjel verde

MOD DE PREPARARE:




 1.Se face o marinadă ,amestecând ingredientele menţionate, după care se pun bucăţile de carne în aceasta  (într-o pungă de plastic cu închidere, este perfect pentru că ele pot fi uşor amestecate) şi se pun în frigider,de seara până a doua zi.Minim 6 ore.
 2.După ce se marinează,se scoate carnea se aseaza într-o tavă unsă şi se dă la cuptorul încins,pentru aproximativ 15-20 de minute, până ce puiul este brun auriu şi carnea pătrunsă

 3.Intretimp pregătiţi sosul : încingeţi wok-ul sau o altă tigaie mare,adăugaţi untul şi uleiul ,aşteptaţi să se topească untul, apoi căliţi ceapa aproximativ 5 minute, adăugaţi roşiile şi condimentele şi lăsaţi să fiarbă acoperit 10 minute.
4.Adăugaţi smântâna şi mai lăsaţi să fiarbă 1-2 minute
5.Adăugaţi bucăţile de pui,amestecaţi, gătiţi 1 minut,stingeţi focul şi puteţi servi presărat cu frunze de pătrunjel şi seminţe de chimion prăjite uşor într-o tigaie fără ulei.



Se manâncă ca atare alături de pâine naan caldă (un fel de lipii) sau orez basmati .

15 comentarii:

  1. arata super bine,mult succes in competitie!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe gustul meu..........imi plac preparatele picante!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate eu nu am timp sa particip la aceasta provocare , insa iti urez tie , draga Pansy , multa bafta !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Hapleo,improvizeaza daca n-ai toate cele,si fa-o ! Am sa postez si o reteta de garam masala

      Ștergere
  5. Deci clar trebuie pusa pe lista cu retete de incercat. Excelent de apetisant arata! Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt fan iute...asa ca musai trebuie sa fac. Succes! Fug sa-l votez!

    RăspundețiȘtergere
  7. la cum arata nu poti spune nu, prea buna si gustoasa arata, mai ales culoarea rosie care te atrage ca pe un taur, bravo! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Aurica ! Mie imi plac mancarurile iuti, dar evident ca iuteala poate fi controlata de fiecare, dupa gust.Cat despre culoare, este specifica acestui fel de mancare.

      Ștergere
  8. Ahaa, its good dialogue on the topic of this article at this place at this web site, I
    have read all that, so now me also commenting here.

    Here is my blog post ... ทะเบียนสวย

    RăspundețiȘtergere
  9. Appreciate this post. Will try it out.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...