luni, 22 iulie 2013

Supa crema de sparanghel alb


Mai si iunie sunt lunile sparanghelului alb.E prima data cand il gatesc .Am devenit o fana a acestei supe crema atat de simpla si atat de fina. Cu chipsuri de cascaval mai dulce, tip emmentaler sau parmezan alaturi , e o nebunie.

INGREDIENTE :

 -500 g sparanghel alb
 -30 g unt
 -100 ml smatana lichidă
 -un vârf de cuţit de nucşoară măcinată
 -o ceapă mică tocată -un litru supă de legume
 -sare,piper alb după gust
 -50 g cascaval sau parmezan ras
 -cimbru verde pentru decor

 MOD DE PREPARARE :

 1.Curăţaţi sparanghelul cu un cuţit sau dispozitiv pentru legume, lăsând vârful intact.Tăiaţi şi îndepărtaţi un cm de la baza lui (poate fi amar).
 2.Ţineţi fiecare bucată de sparanghel între două degete şi îndoiţi,aplicând presiune între degete.Rupeţi sparanghelul la locul de inflexiune.Partea cu vârful va fi fragedă,partea rămasă va fi mai lemnoasă dar va fi bună pentru supă noastră.

 3.Puneţi supa de legume împreună cu untul şi sare la fiert.Există mai multe metode de a fierbe sparanghelul, aşa că eu v-o propun pe cea de faţă.Legaţi strâns partea cu vârfurile, în aşa fel încât ele să stea în picioare.Aşezaţi pachetul format în mijlocul oalei care fierbe, în picoare,în aşa fel încât vârfurile să rămână afară din apă.Acoperiţi cu un capac .În acest fel vârfurile,care sunt mai fragede şi se fierb mai repede, se vor fierbe în abur, iar restul în apă.Fierbeţi la foc uşor,rimp de 10-15 minute,depinde de cât de gros e sparanghelul.Când vârful unui cuţit intra uşor în vârful sparanghelului, e gata.Scoateţi legătură de sparanghel şi adăugaţi cozile de sparanghel şi mai fierbeţi 15 minute, până ce furculiţa intra uşor în ele.
 4.Intretimp căliţi ceapă tocată în puţin unt.Când sparanghelul a fiert adăugaţi-o în supă.Păstraţi 4 vârfuri de sparanghel pentru decor.Cu ajutorul unui mixer vertical pasaţi ceapa şi sparanghelul fiert, adăugaţi smântâna şi mai daţi un clocot.Asezonaţi cu sare, piper alb şi nucşoară.
 5.Încălziţi o tigaie antiaderenta ,fără ulei, apoi aşezaţi grămăjoare de parmezan, lăsaţi să se topească şi să se rumeasca pe o parte, apoi cu ajutorul unei palete întoarceţi şi mai lăsaţi 10 secunde şi pe cealaltă parte.
 6.Serviţi supa caldă, decorată cu un vârf de sparanghel, un chips de parmezan şi cimbru verde ( eu am uitat de cimbru).
 Poftă bună !

 

4 comentarii:

  1. Iubesc supele crema dar de sparanghel nu am mancat niciodata. Cred ca o fi tare buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, supa asta de sparanghel alb e tare delicata si fina.Am tot gasit la kaufland la pret bun,7 lei jumatatea de kg si am tot incercat diverse combinatii.Intr-un din ele am pus si telina, ca mi s-a parut ca s-ar potrivi.Dar aroma de telina a inghitit cu totul aroma subtila a sparanghelului. Asa ca dupa mine supa asta trebuie facuta asa simpla

      Ștergere
  2. superbe elle est vraiment crémeuse un délice
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...