joi, 13 februarie 2014

Placinta cu mere


Nu stiu dacă mai simplu de atat se poate, dar faceți atenție la condimentarea merelor, care asta face diferența, ca de obicei.

INGREDIENTE:
-un pachet aluat foietaj
-2 linguri de pesmet
-un ou bătut
-ptr.umplutură :
-1,5 kg mere
-o cană zahăr
-2 linguri făină sau amidon
-1/8 linguriţă nucşoară
-o linguriţă scorţişoară
-1/8 linguriţă cardamom
-2  linguri brandy sau ce coniac sau chiar rom aveți prin casă
-2 plicuri zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:
1.Se dezgheață aluatul foietaj
2. Se pregăteşte umplutura tăind merele cubuleţe şi amestecandu-le cu restul ingredientelor.Nu le lăsăm de loc să stea cu zahăr.
3.Se unge o tavă cu ulei, se pune prima foaie de aluat foietaj, se presară cu pesmet și se repartizează pe ea umplutura.Se acoperă cu a doua foie de aluat foietaj.Cu un cuțit bine ascuțit, se taie feliile de plăcintă, apoi se unge cu ou și se coace în cuptorul încins la 200 *C , timp de 10 minute, apoi se scade temperatură la 180 *C și se coace până ce aluatul căpăta o frumoasă culoare arămie.

 Poftă bună !

4 comentarii:

  1. N-am inteles...pai daca-i foietaj, nu-s mai multe foi in pachet? vreo 8-10, nu mai stiu. Cum adica se pune una singura jos si una singura sus? eu faceam, cam cu aceeasi compozitie, strudele, ruland cate 2 foi si umplutura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele de care spui tu sunt foi de placinta subtiri, eu vorbesc aici de aluat foietaj, care contine foi din care poti face si pateuri sau saratele,etc.Pachetul contine 2 foi mai groase

      Ștergere
  2. ce bine arata aceasta placinta cu mere...poftesc si eu la o felie din ea, ca nu pot sa rezist la un asa deliciu apetisant :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...