miercuri, 19 noiembrie 2014

Dovlecei de branza

 Un aperitiv care mie mi-a plăcut foarte mult.Se face repede și se consumă și mai repede."Dovleceii" pot fi făcuți și mici, de dimensiunea unei îmbucături, asta dacă aveți musafiri mai mulți.Din cantitățile de mai jos ies 6 dovlecei de dimensiunea unei chiftele mai mari. 

 INGREDIENTE:
 -100 g ricotta
 -125 g făină
 -100 g unt
 -60 g parmezan
 -6 semințe de fistic
 -un ou pentru uns
 -Ptr.sos:
 -un ardei gras mare roșu
 -un cățel de usturoi
 -o lingură de ulei
 -fulgi de ardei iute (opțional)
 -o lingură de smântână
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Frământați un aluat din ricotta, făină, unt, parmezan și sare.Împachetați în folie și dați la rece pentru 30 de minute.
 2.Intretimp preparați sosul: coaceți ardeiul gras, curățați-l de pieliță și pasați-l împreună cu usturoiul, o lingură de ulei și smântâna. Asezonati cu sare, piper și fulgi de ardei iute dacă doriți.

 3.Din aluatul rece se fac 6 bile. Se aplatizează puțin fiecare bilă, dându-i o formă de dovleac.Așezați în mijlocul fiecăreia o sămânță de fistic, ungeți cu ou bătut cu puțin lapte, așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul încins la 200 *C , puțin peste mediu, timp de 20-30 de minute

 3.Serviți alături de sosul de ardei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...