Reteta am gasit-o pe blogul lui Nadjibella .Este o omleta rulata, pe romaneste,ce se manaca cu sushi sau la micul dejun.Ce zici ochisori albastri?Ei folosesc o tigaie dreptunghiulara pentru acesta omleta,da' va spun ca merge si in tigaia obisnuita.
Am sa va dau ingredientele originale,dupa care,la sfarsitul postarii, am sa va spun si ce ingrediente am folosit eu,la o varianta romaneasca.
INGREDIENTE :
-4 oua
-1 lingurita sos soia
-1 lingurita mirin (care este un vin de orez,mai dulce,ceva gen muscat otonel )
-1 lingurita de zahar
-2 linguri de dashi( supa de peste si alge,specific japoneza,folosita la gatit)-nu am folosit neavand asa ceva.M-am gandit sa folosesc in loc cateva picaturi de sos de peste,dar pana la urma am renuntat,vroind sa vad ce iese asa.A fost foarte bun si data viitoare am sa folosesc si sosul de peste.
La sfarsitul acestei postari,va dau si o varianta romaneasca,pe care am facut-o mai de mult,folosind aceeasi tehnica.
MOD DE PREPARARE:
se amesteca sosul de soia ,cu mirinul,zaharul si sarea,(daca mai este cazul) piperul,in cazul meu si o jumatate de gogosar taiat cubulete,,apoi se ameteca cu ouale batute ca la omleta.sa nu va fie frica de culoarea maronie pe care o da sosul de soia. se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei ,ca la clatite, am pus un polonic din amestec ca la clatite,cand s-a desprins de pe margini,am rulat-o in tigaie,am lasat ruloul la marginea tigaii, am pus al doilea polonic de amestec,am ridicat putin primul rulou ca sa patrunde si sub el,iar am lasat sa se desprinda de pe margini si am rulat incepand cu primul rulou, apoi am pus al treilea polonic si am repetat operatiunea. se scoate apoi pe o farfurie ,se taie felii si se serveste,noi am macat-o cu salata verde si wasabi (care este o pasta de hrean,de culoare verde),da'merge cu orice hrean. Iata acum si varianta romaneasca de omleta rulata,care am facut-o mai demult,cand nu aveam mirin: acuma ca v-am spus reteta originala sa va spun ce am pus eu in omleta folosita ca garnitura la spanac. -4 oua -lapte, -1 lg sos soia -1 lg zahar -cascaval ras, -piper, -1/2 lg cimbru . Toate amestecate ca la omleta,prajite dupa metroda japoneza si mancate cu piure de spanac,la care in afara de lapte si usturoi,am adaugat marar si mozzarella. |
Arata foarte bine Tamagoyaki-ul tau.Eu nu il prepar mai deloc(il cumpar de cate ori am nevoie)pt ca este prea migalos si nu am rabdare....hihi
RăspundețiȘtergereMi-e pofta numai cand ma uit la poza.
RăspundețiȘtergerefaina omleta:))
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergerena bravoo:))))))))))))
RăspundețiȘtergereInteresant..............)))
RăspundețiȘtergereFoarte buna omleta preparata asa. Am facut si eu destul de des in mai multe variante. Am una si pe blog. Ca a ta n-am incercat, asa ca o sa ma bucur de aceasta idee. Am notat numerele tale si bineinteles ca nu o sa fac public acel comentariu. O sa te sun ca sa ai si numerele mele. Pentru orice eventualitate - adresa de mail este bucatariaelenei@gmail.com
RăspundețiȘtergerema tenteaza si pe mine...de multa vreme ma macina ideea cu rularea omletei...
RăspundețiȘtergeredraga blue eyes,eu o fac des,in forma asta,de cand am aflat de ea si pare ca merge greu da'merge repede.mai greu cand trebuie s-o pozezi,ca atunci ai nevoie de ajutor.Incearc-o sa vezi ca nu-i nici un fel de problema.
RăspundețiȘtergereI like this omelette very much.
RăspundețiȘtergereBig hug
Elena,draga mea,abia astept sa-mi dai si numerele tale de telefon.Sistemul asta de construire al omletei e foarte spornic.Incearca-l.Si amestecul de sos soia si zahar (asta din urma nu e pentru dieta ta)nu e rau de loc.Zaharul si vinul ii dau o subtilitate speciala.
RăspundețiȘtergeretizo,ai material de lucru acuma.
RăspundețiȘtergereAnnie,thx,and also a big hug to you
RăspundețiȘtergereArata grozav !
RăspundețiȘtergerevio,poate iti face pofta si o incerci
RăspundețiȘtergereInteresanta omleta....o sa o incerc ,nu stiu daca o sa folosesc aceleasi ingrediente,dar macar am sa incerc procedeul.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereSau am facut o gafa si tu esti cea care le-a postat? Ca tocmai am realizat ca nu-ti stiu numele real
RăspundețiȘtergereSuper arata omleta si ai explicat in amanunt... f frumos...
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergerebravo,vio,esti vigilenta intruchipata! hi,hi,...
RăspundețiȘtergereJanet,evident ca poti folosi ce ingrediente doresti,iar procedeul merita incercat ,mie mi se pare mai spornica,omleta asa.
RăspundețiȘtergeremultumesc,felis.poti sa incerci procedeul cu o omleta de care vrei tu,la care ii mai adaugi putin lapte.
RăspundețiȘtergereMama mia, de-ai sti ce prost ma simt !Bine macar ca m-am limitat la a scrie doar "individa" ca initial aveam alt apelativ in minte. Da ma ierti nuuu? Ca asa-s femeile gravide mai suspicioase ! Bafta la concurs !Pupiiici!
RăspundețiȘtergerete pup vio draga .cum sa ma supar pe tine,m-am distrat grozav,mai ales ca am mai primit mesaje cu acelasi subiect .mi-a placut vigilenta voastra.io-s mai aeriana,ca sunt vasator,deh,...
RăspundețiȘtergeremai blueeyes,tocmai tu spui asta ?! nu e migalos de loc.prima data,cand faci si fotografii,da'pe urma nici vorba.merge tzac,pac.imi place s-o fac chiar cu omleta normala.arata tare bine.plus ca are acel ceva special dat de moliciunea oualor ne- coapte,adica ne- raspcoapte,ca sa fiu mai exacta.
RăspundețiȘtergereUite ca mie nu mi-a dat prin cap sa adaug si ceva umplutura,dar ar merge chiar bine si cu sunca si cascaval.
RăspundețiȘtergereTamagoyaki dulce e specific orasului Tokyo,pe cand varianta cu dashi, se face in Osaka.
mai omorat cu amanuntele astea.eu am luat reteta de pe blogul unei frantuzoaice apoi am gugalit si am vazut ce si cum.Da'cum se face sarmaua la osaka sau la tokio,n-am netinut.pupu-te pentru precizari !
RăspundețiȘtergere