marți, 26 octombrie 2010

Omleta rulata stil japonez ( TAMAGOYAKI)


Am promis ca revin cu modul acesta de preparare al omletei.
Reteta am gasit-o pe  blogul lui Nadjibella .Este o omleta rulata, pe romaneste,ce se manaca cu sushi sau la micul dejun.Ce zici ochisori albastri?Ei folosesc o tigaie dreptunghiulara pentru acesta omleta,da' va spun ca merge si in tigaia obisnuita.
Am sa va dau ingredientele originale,dupa care,la sfarsitul postarii, am sa va spun si  ce ingrediente am folosit eu,la o varianta romaneasca.

INGREDIENTE :
-4 oua
-1 lingurita sos soia
-1 lingurita mirin (care este un vin de orez,mai dulce,ceva gen muscat otonel )
-1 lingurita de zahar
-2 linguri de dashi( supa de peste si alge,specific japoneza,folosita la gatit)-nu am folosit neavand asa ceva.M-am gandit sa folosesc in loc cateva picaturi de sos de peste,dar pana la urma am renuntat,vroind sa vad ce iese asa.A fost foarte bun si data viitoare am sa folosesc si sosul de peste.

La sfarsitul acestei postari,va dau si o varianta romaneasca,pe care am facut-o mai de mult,folosind aceeasi tehnica.


MOD DE PREPARARE:


se amesteca sosul de soia ,cu mirinul,zaharul si sarea,(daca mai este cazul) piperul,in cazul meu si o jumatate de gogosar taiat cubulete,,apoi se ameteca cu ouale batute ca la omleta.sa nu va fie frica de culoarea maronie pe care o da sosul de soia.


se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei ,ca la clatite, am pus un polonic din amestec ca la clatite,cand s-a desprins de pe margini,am rulat-o in tigaie,am lasat ruloul la marginea tigaii,

am pus al doilea polonic de amestec,am ridicat  putin primul rulou ca sa patrunde si sub el,iar am lasat sa se desprinda de pe margini si am rulat incepand cu primul rulou,



apoi am pus al treilea polonic si am repetat operatiunea.


se scoate apoi pe o farfurie ,se taie felii si se serveste,noi am macat-o cu salata verde si wasabi (care este o pasta de hrean,de culoare verde),da'merge cu orice hrean.

Iata acum si varianta romaneasca de omleta rulata,care am facut-o mai demult,cand nu aveam mirin:
acuma ca v-am spus reteta originala sa va spun ce am pus eu in omleta folosita ca garnitura la spanac.
-4 oua

-lapte,
-1 lg sos soia
-1 lg zahar
-cascaval ras,
-piper,
-1/2 lg cimbru .
Toate amestecate ca la omleta,prajite dupa metroda japoneza si mancate cu piure de spanac,la care in afara de lapte si usturoi,am adaugat marar si mozzarella.




28 de comentarii:

  1. Arata foarte bine Tamagoyaki-ul tau.Eu nu il prepar mai deloc(il cumpar de cate ori am nevoie)pt ca este prea migalos si nu am rabdare....hihi

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-e pofta numai cand ma uit la poza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna omleta preparata asa. Am facut si eu destul de des in mai multe variante. Am una si pe blog. Ca a ta n-am incercat, asa ca o sa ma bucur de aceasta idee. Am notat numerele tale si bineinteles ca nu o sa fac public acel comentariu. O sa te sun ca sa ai si numerele mele. Pentru orice eventualitate - adresa de mail este bucatariaelenei@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. ma tenteaza si pe mine...de multa vreme ma macina ideea cu rularea omletei...

    RăspundețiȘtergere
  6. draga blue eyes,eu o fac des,in forma asta,de cand am aflat de ea si pare ca merge greu da'merge repede.mai greu cand trebuie s-o pozezi,ca atunci ai nevoie de ajutor.Incearc-o sa vezi ca nu-i nici un fel de problema.

    RăspundețiȘtergere
  7. I like this omelette very much.
    Big hug

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena,draga mea,abia astept sa-mi dai si numerele tale de telefon.Sistemul asta de construire al omletei e foarte spornic.Incearca-l.Si amestecul de sos soia si zahar (asta din urma nu e pentru dieta ta)nu e rau de loc.Zaharul si vinul ii dau o subtilitate speciala.

    RăspundețiȘtergere
  9. Annie,thx,and also a big hug to you

    RăspundețiȘtergere
  10. vio,poate iti face pofta si o incerci

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesanta omleta....o sa o incerc ,nu stiu daca o sa folosesc aceleasi ingrediente,dar macar am sa incerc procedeul.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sau am facut o gafa si tu esti cea care le-a postat? Ca tocmai am realizat ca nu-ti stiu numele real

    RăspundețiȘtergere
  14. Super arata omleta si ai explicat in amanunt... f frumos...

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. bravo,vio,esti vigilenta intruchipata! hi,hi,...

    RăspundețiȘtergere
  17. Janet,evident ca poti folosi ce ingrediente doresti,iar procedeul merita incercat ,mie mi se pare mai spornica,omleta asa.

    RăspundețiȘtergere
  18. multumesc,felis.poti sa incerci procedeul cu o omleta de care vrei tu,la care ii mai adaugi putin lapte.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mama mia, de-ai sti ce prost ma simt !Bine macar ca m-am limitat la a scrie doar "individa" ca initial aveam alt apelativ in minte. Da ma ierti nuuu? Ca asa-s femeile gravide mai suspicioase ! Bafta la concurs !Pupiiici!

    RăspundețiȘtergere
  20. te pup vio draga .cum sa ma supar pe tine,m-am distrat grozav,mai ales ca am mai primit mesaje cu acelasi subiect .mi-a placut vigilenta voastra.io-s mai aeriana,ca sunt vasator,deh,...

    RăspundețiȘtergere
  21. mai blueeyes,tocmai tu spui asta ?! nu e migalos de loc.prima data,cand faci si fotografii,da'pe urma nici vorba.merge tzac,pac.imi place s-o fac chiar cu omleta normala.arata tare bine.plus ca are acel ceva special dat de moliciunea oualor ne- coapte,adica ne- raspcoapte,ca sa fiu mai exacta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Uite ca mie nu mi-a dat prin cap sa adaug si ceva umplutura,dar ar merge chiar bine si cu sunca si cascaval.
    Tamagoyaki dulce e specific orasului Tokyo,pe cand varianta cu dashi, se face in Osaka.

    RăspundețiȘtergere
  23. mai omorat cu amanuntele astea.eu am luat reteta de pe blogul unei frantuzoaice apoi am gugalit si am vazut ce si cum.Da'cum se face sarmaua la osaka sau la tokio,n-am netinut.pupu-te pentru precizari !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...