marți, 9 noiembrie 2010
Friptura de curcan
Alex,americanca fiind,e priceputa la multe dar si la gatitul curcanilor.Reteta asta o am de la ea si v-o propun si voua.Fripura iese cu o aroma fina si suculenta.Din pacate am pierdut pozele,nu le mai gasesc,asa ca nu am decat poza de la halloween.Dar o sa refacem reteta de thanksgiving si revin cu poze.
INGREDIENTE :
-1 kg aripi de curcan sau un piept de curcan
-1 kg pulpe de curcan
-1 ceasca cu varf de zahar brun
-1/2 lg sare
-1 Lg praf de usturoi
-1 lg praf de ceapa (eu nu am avut asa ca nu am pus )
-1/2 lg ghimbir macinat
-1/4 lg scortisoara
-1 lg cuisoare
-piper macinat
-2-3 cesti de supa de pasare sau curcan
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide
-se freaca bine carnea si se tavaleste bine prin amestec sa iasa o crusta sa zic asa
-se aseaza in vasul in care va fi data friptura cuptor,dar mai intai se lasa in frigider pana a doua zi.
-dupa ce se soate din frigider,zeama care o lasa carnea se scurge ,apoi se pune friptura in cuptorul incins la 180 *C ,dupa 10 minute se toarna supa(cam o ceasca) si se completeaza daca mai este nevoie de-alungul coacerii.Cand temperatura carnii celei mai groase ajunge la 60 de grade,opriti focul,friptura e gata.Totul a durat cam o ora si jumatate.
Garnitura la friptura, dupa gust.In cazul de fata piureul meu si ciuperci trase in unt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O reteta interesanta pe care va trebui sa o testez.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
oooooo!saru'mana pt masa!
RăspundețiȘtergereFoarte fain curcanul tau.
RăspundețiȘtergereSimt miros de Sarbatoare.
minunat!am sa incerc si eu,ca de purcel m-am cam saturat...
RăspundețiȘtergerefetelor si eu am fost reticenta la inceput cand am vazut atata zahar pe curcan ! dar o sa vedeti ca la final nu se simte asa.Elena poate sa confirme,ca a mancat !
RăspundețiȘtergerePansy ,hai ca tai purcelasul si o sa am slaninuta proaspata,carnati,caldabosi,toba,sunca,jumere si multe altele,abia astept sa mananc,un singur lucru nu-mi place,cand il taie,imi este tare mila de el,te invit la Zalau, ce apetisant curcan ai facut si ce simpatic l-ai aranjat,de unde-ai facut rost de ciuperci?spune-ai ca-s scumpe tare :-)),pupici dulci
RăspundețiȘtergeredoinitza draga,multumesc de invitatie !o sa te trezesti cu mine la usa cu mana intinsa dupa o bucatica de slanina afumata ! hi,hi...ciupercile alea de-acolo sunt champignoane si astea nu-s scumpe,sunt ca peste tot.da'galbiorii sunt scumpi .
RăspundețiȘtergereArata grozav de bine curcanul tau si aranjamentul e super..pupik!
RăspundețiȘtergeremultumesc gabriela e si foarte bun ,asta pot sa te asigur.merita incercata reteta !
RăspundețiȘtergere