marți, 9 noiembrie 2010

Friptura de curcan


Alex,americanca fiind,e priceputa la multe dar si la gatitul curcanilor.Reteta asta o am de la ea si v-o propun si voua.Fripura iese cu o aroma fina si suculenta.Din pacate am pierdut pozele,nu le mai gasesc,asa ca nu am decat poza  de la halloween.Dar o sa refacem reteta de thanksgiving si revin cu poze.

INGREDIENTE :

-1 kg aripi de curcan sau un piept de curcan
-1 kg pulpe de curcan

-1 ceasca cu varf de zahar brun
-1/2 lg sare
-1 Lg praf de usturoi
-1 lg praf de ceapa (eu nu am avut asa ca nu am pus )
-1/2 lg ghimbir macinat
-1/4 lg scortisoara
-1 lg cuisoare
-piper macinat

-2-3 cesti de supa de pasare sau curcan

MOD DE PREPARARE :
-se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide
-se freaca bine carnea si se tavaleste bine prin amestec sa iasa o crusta sa  zic asa
-se aseaza in vasul in care va fi data friptura cuptor,dar mai intai se lasa in frigider pana a doua zi.
-dupa ce se soate din frigider,zeama care o lasa carnea se scurge ,apoi se pune friptura in cuptorul incins la 180 *C ,dupa 10 minute se toarna supa(cam o ceasca)  si se completeaza daca mai este nevoie de-alungul coacerii.Cand temperatura carnii celei mai groase ajunge la 60 de grade,opriti focul,friptura e gata.Totul a durat cam o ora si jumatate.
Garnitura la friptura, dupa gust.In cazul de fata piureul meu si ciuperci trase in unt.

9 comentarii:

  1. O reteta interesanta pe care va trebui sa o testez.
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain curcanul tau.
    Simt miros de Sarbatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. minunat!am sa incerc si eu,ca de purcel m-am cam saturat...

    RăspundețiȘtergere
  4. fetelor si eu am fost reticenta la inceput cand am vazut atata zahar pe curcan ! dar o sa vedeti ca la final nu se simte asa.Elena poate sa confirme,ca a mancat !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pansy ,hai ca tai purcelasul si o sa am slaninuta proaspata,carnati,caldabosi,toba,sunca,jumere si multe altele,abia astept sa mananc,un singur lucru nu-mi place,cand il taie,imi este tare mila de el,te invit la Zalau, ce apetisant curcan ai facut si ce simpatic l-ai aranjat,de unde-ai facut rost de ciuperci?spune-ai ca-s scumpe tare :-)),pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
  6. doinitza draga,multumesc de invitatie !o sa te trezesti cu mine la usa cu mana intinsa dupa o bucatica de slanina afumata ! hi,hi...ciupercile alea de-acolo sunt champignoane si astea nu-s scumpe,sunt ca peste tot.da'galbiorii sunt scumpi .

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata grozav de bine curcanul tau si aranjamentul e super..pupik!

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc gabriela e si foarte bun ,asta pot sa te asigur.merita incercata reteta !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...