joi, 22 septembrie 2011

Pachetele de vinete


Ideea pachetelor de vinete mi-a venit dupa ce am vazut un site cu o reteta asemanatoare.dar fara branza.Si cum ma stiti ca-mi plac vinetele si gorgonzola,am purces la treaba si a iesit ceva bun,dupa parerea mea,drept care va recoman reteta cu placere. Am hotarat ca voi participa cu acesta reteta la concursul de pe blogul drag mie, bucataresele vesele , concurs ce pune la bataie un set de cutite ceramice,la mare moda acum ,pentru ca sunt facute cu  tehnologie noua. Pentru reteta asta,ar trebui sa folositi vinete cat mai lungi,o sa vedeti mai departe de ce.

INGREDIENTE :

ptr 3 portii :
-1 vanata
-1 ardei mare copt
-2 catei de usturoi zdrobiti
-3 cubulete de gorgonzola sau alta branza ce o agreati sau o aveti
-3 felii groase de 5 mm de rosie
-ulei
-otet balsamic pentru servit

MOD DE PREPARARE :

-vinetele,n-am sa mai spun ca se spala,ca eu cred ca asta operatiune e subinteleasa,se taie pe lungime in felii cam 5-6 mm grosime.Pentru fiecare pachetel aveti nevoie de 2 fasii.Se presara cu sare,se lasa o jumatate de ora,pentru ca sarea sa extraga sucul amarui din vinete,apoi se preseaza usor,se ung cu ulei si se dau la gratar,pe ambele parti.Sunt cu atat mai bune cu cat au mai multa grasime,asa ca nu va fie frica sa le pensulati cu ulei .
-ardeiul se coace dupa ce metoda doriti,pe o tabla incinsa sau in cuptor (cazul meu,pentru ca am copt mai multi ardei),se pune intr-o punga de plastic, se presara cu sare,se inchide punga si se lasa la racit.Cand ardeiul este rece,pielita se va scoate foarte usor.

-apoi se aseaza in cruce 2 felii de vinete si se aseaza la intersectie o bucata de ardei copt

-se acopera ardeiul cu o aripa a vinetei si se pune pe intersectie (mijloc) usturoi zdrobit,sare si piper si o alta bucata de ardei copt


-se suprapune vanata,aripa de sus

-se pune bucatica de branza  si se acopera cu calalta "aripa" de vanata,cea din dreapta

-se  pune felia de rosie
-se acopera cu ultima "aripa" de vanata,se prinde totul cu o scobitoare

-se aseaza in vasul uns cu ulei,ce va merge la grilul cuptorului pentru 5-7 minute sau la cuptorul bine incins, pentru 10 minute,pana ce rosia este usor rumenita

-se stropeste optional cu putin otet balsamic si se savureaza !

24 de comentarii:

  1. si eu am o slabiciune pentru vinetedar cu gorgonzola nu ma impac.cu ce as putea sa o inlocuiesc?arata tare bine pachetelele.mult,mult succes la concurs!pupicei
    ps:ce s-a intamplat cu concursul organizat de Gabriela Cara?

    RăspundețiȘtergere
  2. sarah dragalasa mea,poti pune branza care iti place si ti se pare potrivita.telemea,cascaval,mozarella.
    cat priveste concursul gabrielei,l-am castigat,dar inca n-am intrat in posesia premiului,ca deh,vara,concedii,nepotrivire de program.
    multumesc pentru urare !

    RăspundețiȘtergere
  3. sarah,branza si usturoiul le poti inlocui cu felii de ceapa,cred ca si caperele n-ar da rau.eu zic ca reteta e deschisa la combinatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oau arata tare bine, am ametit la impachetat! Cred ca sunt si super bune! Succes la concurs! Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca voi pune telemea.usturoiul nu ma deranjeaza.felicitari ,ma bucur ca ai castigat concursul de pe blog-ul Gabrielei.pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Adela,nu-ti mai bate capul,pune vinetele in cruce si umplele cum iit taie.ultima sa fie rosia.

    RăspundețiȘtergere
  7. sarah,si cu telemea sunt foarte bune.cu orice branza grasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multa bafta! Vinetele arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vinete si ardei copti, ce poate fi mai bun? Si un pic de usturoi si e reteta perfecta, pe care am de gand s-o testez! Multumesc mult pentru idee, pachetelele astea arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata minunat!O armonie de culori si arome,felicitari si multa bafta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Kadia ce ot sa spun ,decat spor la impachetat

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum am lipsit de la mancarea asta minunata!Vinetele sunt preferatele mele!Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Teo ! si mie imi plac vinetele foarte mult.Asa ca daca zici ca-ti plac,indraznesc sa-ti recomand si Taieteii de vinete,facuti de mine.

    RăspundețiȘtergere
  14. ah, vinete! si ce idee minunata, draga mea! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa inteleg ca te-am inspirat la pachetele? ;) mie imi plac mai mult cu cascaval afumat.. aroma e mai puternica .. dar merg bine si asa . Pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Anto,acum cateva zile am vazut comentariul tau ,dar acum raspund. Reteta am luat-o de pe cuisine AZ cred,nu de la tine,pentru ca te mentionam daca o luam de la tine.Reteta era numai cu rosii

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...