luni, 4 februarie 2013

Salata calda de spanac si ficatei



O salata super inventata de prietena mea Alex si reinterpretata de mine

INGREDIENTE:
-12 buc de ficăţei de pasăre
-16 felii de şuncă afumată crud uscată
-o ceapă mică tocată mărunt
-un căţel de usturoi zdrobit
-200 g spanac tânăr(frunze mici)
-sare,piper
-50 g unt
-ulei de măsline
-zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE:




1.Fiecare ficăţel se înveleşte într-o felie de şuncă, apoi se pune int-o tava unsă cu unt,se piperează (nu e nevoie să se săreze pentru că şunca e suficient de sărată),se pune câte o bucăţică de unt pe fiecare ficăţel şi se dă la cutorul încins, până se rumenesc frumos şi ficăţeii sunt pătrunşi.
2.Când sunt gata ficăţeii, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline, călim uşor ceapa şi cele 4 felii de şuncă rămase, tăiate cubuleţe.
3.Într-un castron punem spanacul spălat şi scurs foarte bine,daca aveti un bol cu centrifuga de uscat salat e perfect, adăugăm ceapa călită şi şunca împreună cu uleiul în care le-am călit,usturoiul zdrobit şi amestecăm.Dacă mai e nevoie adăugăm ulei de măsline şi asezonăm cu zeamă de lămâie şi piper.
4.Punem în fiecare farfurie spanac şi deasupra 3 bucăţi de ficăţei calzi şi servim.


Pofta buna !

9 comentarii:

  1. Cu siguranta este o bunatate!!!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela,asta pot sa te asigur,ca altfel n-as fi pus-o aici

      Ștergere
  2. ce simpla si usoara este, sanatoasa si gustoasa in acelasi timp, mor dupa salate, dar mai ales dupa cele un pic sofisticate, preparate in asa fel incat sa para un pic greu de facut dar simplu de pregatit..frumos ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...