vineri, 16 aprilie 2010
Supa de chimen
Asta e o supa racoritoare,specific ardeleneasca cred. O facea mama cand eram mica si-mi placea grozav,aroma de chimen cu gustul crutoanelor prajite in ulei.
Se face un ceai dintr-un litru de apa si o lingura de seminte de chimen,care se fierbe 10 minute dupa care se strecoara de seminte.Separat se topeste pe foc o lingura de unt la care se adauga o lingura de faina,se amesteca si se adauga un borcanel mic de smantana. Se dilueaza cu putina zeama,ca sa nu se formeze cocoloase,dupa care amestecul rezultat se toarna in zeama de chimen si se dau cateva clocote si se potriveste de sare si piper
Se serveste cu CRUTOANE DE PAINE PRAJITE IN ULEI ! neaparat!.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
cred ca e tare buna si se face foarte usor.o zi buna Pansy draga mea
RăspundețiȘtergereSupica asta o papam cand eram copil la o prietena de-a mamei, chiar ma intrebam cum se face...acuma stiu..o fac in asta seara.Te pupic
RăspundețiȘtergereo sa-i placa clentului.nu uita sa faci crutoanele in ulei !
RăspundețiȘtergereinteresant! nu am mancat asa ceva dar nu e greu de facut si am sa o incerc din curiozitate
RăspundețiȘtergere