INGREDIENTE;
-1 kg cartofi
-2-3 morcovi mari
-2 radacini de pastarnac
-5 cepe mijlocii
-1 lg (lingurita ) de cimbru
-1 lg de salvie
-sare,piper
-ulei
-3 Lg (linguri) otet balsamic
-100 ml vin rosu sau apa
MOD DE PREPARARE :
1.Cartofii se curata si se taie in patru sau felii mai mari, morcovii in patru avand grija sa fie cam de aceeasi lungime cu cartofii, pastarnacul la fel, dupa care se fierb pe jumatate.
2.In tava se pun 3-4 Lg de ulei (depinde de dimensiunea tavii) ,apoi legumele fierte , ceapa taiata in doua,vinul,se stropeste cu otet balsamic, sare, piper, cimbru, salvie si se da la cuptorul incins pana capata o culoare aurie si legumele sunt pastrunse.Stropiti-le din cand in cand cu zeama din tava, daca e nevoie mai adaugati apa, ca sa nu se arda pe fund.
Serviti ca si ganitura la fripturi, snitele,etc.
Eu le-am servit cu snitele kievscaia de data asta.
Foarte bune legumele facute in acest fel...si snitelele sunt delicioase, bravo!
RăspundețiȘtergeremultumesc naina ! intr-adevar legumele astfel coapte in cuptor sunt delicioase.
RăspundețiȘtergereSărumâna sunt nou pe la dumneavoastră.. sper că mă primiţi cu un comentariu. Legumele asortate cu şniţelele arată mirobolant:) Cred că le voi face şi eu mai ales că vreau să mai renunţ un piculeţ la carne.
RăspundețiȘtergereinjinerule,fii binevenit !incearca reteta fara grija.poti sa pui ce legume vrei !va fi cu atat mai savuros.data viitoare vreau sa incerc si cu sfecla.pastarnacul copt are un gust extraordinar.
RăspundețiȘtergeremmmmmmmmm.....sunt delicioasee!.eu de abia le am terminat......si ale tale araa suuuuper bine...pupici
RăspundețiȘtergereai dreptatae me and you,sunt delicioase .
RăspundețiȘtergereSpuneti-mi si mie va rog, cum se fac acele snitele?
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos...