sâmbătă, 22 mai 2010

Piureul meu de spanac


Spanacul este regele primaverii.Asa ca nu se dezminte si permite sa-l gatesti in fel si chip.Piureul de spanac este unul din feluri.Cred ca il stie face  toata lumea .Cu toate acestea vreau sa va arat cum il fac eu,pentru ca este putin diferit decat cel obisnuit.

INGREDIENTE:

-2 kg spanac frunze, proaspat(sau 1 kg congelat)
-3 Lg (linguri) ulei
-2 Lg faina ,cu varf
-5 catei de usturoi mari
-aprox 0,6 l lapte
-2 legaturi mari de marar sau 2 Lg cu varf de marar tocat si uscat
-1/2 ceasca parmezan

MOD DE PREPARARE:

Se curata spanacul ,intretimp se pune apa cu sare la clocotit,cand clocoteste se pun frunzele in el si se inchide focul.Se lasa in apa clocotita cateva minute,pana se inmoaie.Apoi se scoate si se lasa la scurs.
Eu il gatesc in vasele zepter,fara adaos de apa.Adica spanacul spalat,il pun in cratita rece,pun capacul si dau drumul la focul mare,dupa ce acul termocotrolului a ajuns in apropierea zonei verzi,fac focul mic,mic.Dupa aproximativ 10 minute spanacul este fiert.Inchid focul,scot spanacul intr-o strecuratoare si-l las la scurs.
Dupa acesta operatie toc spanacul cu un cutit mare.


Pun in 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi sa se rumeneasca,adaug 2-3 linguri de faina,amestec rapid,sa se creeze o pasta,adaug spanacul tocat amestecand continuu,apoi incep sa sting totul cu lapte,putin cate putin,pana ajunge la consistenta dorita si las sa clocoteasca usor 3 minute.
Apoi inchid focul,adaug 3 catei de usturoi zdrobiti,o legatura de marar mare, tocat (sau 2 linguri bune de marar uscat ) si parmezan ras din belsug.Pun capacul si las sa se dezvolte aromele 10 minute.


Se poate servi ca si garnitura la friptura (in cazul de fata pui tandoori,pe care l-am facut dupa reteta de aici),sau cu oua ochiuri,sau cu omleta rulata,al carei tehnica de preparare am s-o postez zilele astea.

7 comentarii:

  1. une assiette vraiment appétissante la purée d'épinard semble délicieuse bravo
    bon week-end

    RăspundețiȘtergere
  2. reteta ta este diferita de cea clasica cu multe imbunatatiri.imi place mult ideea dar iar ma lovesc de lipsa vaselor zepter.banuiesc ca merge si in vase normale doar ca se pierd din vitamine si din gust.o sa imi cumpar cat de curand vase zepter daca gasesc.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. comme toujours tu es un amour ,fimere !

    RăspundețiȘtergere
  4. sarah,draga mea,e drept ca e putin diferit,dar putinul asta ii da un gust aparte si foarte bun.daca nu incerci nu ai sa-l stii.mai ales fetele cu copii care au probleme sa-i faca sa manace spanac,eu zic ca asta e o reteta foarte buna,mai ales ca am incercat-o pe "cobaii" mei de varsta cu o cifra.
    suplineste lipsa vaselor zepter,prin gatire in abur maxim 10 minute.sau chiar intr-o tigaie antiaderenta cu 2-3 linguri de apa,la foc iute, pana se moaie.atat.cu capac, evident.daca l-ai lasat prea mult,pune-l repede sub apa rece si apoi lasa-l la scurs.pare complicat dar nu este.trebie sa intelegi ca legumele astea verzi practic trebuie doar oparite scurt,nu fierte, pentru a-si pastra ceva din calitati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Premii zambarete si primavaratice te asteapta la mine pe blog.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. sti pansy,cand eram mica la camin ne dadea tot timpul spanac,imi imaginam ca-i iarba tocata si-mi era atat de scarba de el ,ca atunci cand am avut curajul( peste vreo 20 ani)sa-l gust am ramas afis cat de bun e si tie ti-a iesit super,eu il fac cu unt,smantana,1lg.de faina si lapte(optional usturoi)iti pare rau ca ai numai 10 degete sa le lingi,pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. merci mult pentru informatiile foarte utile pentru inlocuirea vaselor zepter.pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...