vineri, 11 iunie 2010

Kugelhopf (adica guguluf) cu rahat si stafide

Reteta asta de prajitura alsaciana o am din cartea masinii de facut paine.Am urmat-o pas cu pas doar ca am adaugat in plus rahatul si mirodeniile si a iesit super.Avand o forma mai mica cu diametrul mare exterior de aprox 24 cm ,am folosit cantitatile ptr 500g.

INGREDIENTE:

-2 oua
-100 g unt topit
-60 ml lapte
-esenta de rom dupa gust
-1 lg sare
-3,5 Lg zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-270 g faina cernuta
-1 plic de drojdie uscata de la dr.oetker (2 lg)
-80 g stafide
-1 cana rahat taiat cubulete
-coaja rasa de la o lamaie

MOD DE PREPARARE

Aliatul l-am preparat in masina de facut paine,punand ingredientele in ordinea indicata,care e cea de mai sus.
Iese un aluat mai lichid,care totusi creste.
Cine nu are masina il prepara ca un aluat obisnuit si il lasa o ora la dospit.


Se toarna aluatul in forma in prealabil unsa si se da la cuptorul incalzit la 180-200 *pentru aprox 20 de minute,pana se rumeneste frumos.



Dupa ce s-a racit,se rastoarna prajitura si se decoreaza dupa imaginatie,timp si preferinta.


31 de comentarii:

  1. Ce elegant e guguluful asta :)
    Tare bun trebuie sa fie, mai ales ca ai pus atatea bunatati in el ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. si e foarte simplu de facut.mare inventie masina de paine.extrem de utila.forma am gasit-o la selgros si nu a fost scumpa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pansy se ve muy rico, delicioso.
    Un beso

    RăspundețiȘtergere
  4. vai cat de bine arata:)vreau si eu o felie:)

    RăspundețiȘtergere
  5. jm,poate vii in romania si te astept cu ceva mult mai bun !

    RăspundețiȘtergere
  6. of draga mea...asa am sperat...dar anul acesta nu....ne-am luat o casuta anu trecut in iarna...renovari,tra lalaa...
    numa biletele pentru 3 persoane costa in jur de 4 mii:)...in fine..la anu ma gandesc ca sigur vom veni...doar ca eu fiind din cluj....nu stiu cum ne vom intalni:))

    RăspundețiȘtergere
  7. cand oi putea oi veni ! si io-s ardeleanca ceva de mai la nord,dar avem rude la cluj.n-m mai fost la cluj de 20 si ceva de ani ,din vreme studentiei. asa ca merita sa vii .

    RăspundețiȘtergere
  8. poate ajung eu inainea ta, in canada insa,da'nu mai devreme de la anul viitor.criza e criza.pls ca avem de ajuns in newfoudland in final.

    RăspundețiȘtergere
  9. draga mea Pansy,multumesc din tot sufletul pentru mesajul lasat la mine pe blog.m-a miscat pana la lacrimi.sunt bine si ma minunez de cat de fain arata prjiturica ta.nici nu vreau sa ma gandesc cat de gustoasa a fost.pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy... arata delicios... felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  11. Moaaamma cum arata.Si eu il am in plan, dar fara rahat, ca nu-mi place.Am sa compar retetele si poate o fac pe a ta pana la urma.
    Te pup si-ti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. wow.........cat de bine arata.......o feliuta se poate?
    O zi buna, draga Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Pansy.Arata bestial guguluful tau....apropos de reteta de ankake tofu ,sosul acela nu merge sub nici-o forma asociat cu telemeaua noastra insa iti recomand orezul fiert.Pui orezul intr-un castronel si deasupra torni un polonic din sosul acela ....e delicios!
    TE pup si un sfarsit de saptamana minunat alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pansy excelent guguluful tau!!!am si eu o forma exact ca a ta:)asa ca am sa-l incerc negresit
    Lory

    RăspundețiȘtergere
  15. Bravo Pansy, ton kouglof est très réussi.
    Profite de tes amis canadiens,français et de la chaleur.
    Ici, il fait surtout gris et nous n'avons pas beaucoup vu le soleil aujourd'hui.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  16. Perfect ti-a iesit.
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  17. O felie la mic dejun mi-ar prinde bine.Retin reteta.O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  18. multumesc fetelor de comentarii si aprecieri.data viitoare am sa-l fac cu stafide, cranberry (merisor) si migdale.asta ptr micul,ca zicea ca nu-i place cu rahat.

    RăspundețiȘtergere
  19. ochisori albastri,dupa ce fac rost de mirin si dashi am sa fac sosul ca mi-a placut cum arata.drept e ca intai ar trebui sa merg la o carciuma japoneza,sa simt gustul mancarii japoneze.nu am mancat niciodata ,in afara de sushi.

    RăspundețiȘtergere
  20. te pup sarah si ma gandesc la tine !

    RăspundețiȘtergere
  21. lory sunt sigura ca ai sa vii cu o minunatie >

    RăspundețiȘtergere
  22. merci nadji,quand meme,cette chaleure me tue

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce bunatati!!!!!Arata bine bine de tot!!!

    Iti doresc o Duminica frumoasa!!!
    Sa ai grija...cu caldurile ce sunt pe la voi!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. il est beau et très réussi et il doit être délicieux
    bravo et bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  25. Olá Pansy;
    Belissima a sua receita.
    Belissima as fotos.
    Perfeita!!!
    Beijo!!!
    DEUS TE ABENÇÕE!

    Maria Paula-BRASIL-

    RăspundețiȘtergere
  26. Pansy, ai preparat un guguluf apetisant. Tocmai mi-am cumparat forma de guguluf, numai buna reteta ta de incercat, daca zici ca nu se face greu.

    RăspundețiȘtergere
  27. Frumos a mai iesit guguluful tau si e tare apetisant.Pany eu i-ti multumesc din suflet pentru urarile de ziua mea si pentru buchetul de crini pe care inca nu l-am gasit pe blogul tau,oferit de tine!i-ti multumesc inca o data!Te pup si i-ti doresc o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  28. E foarte colorat si imbujorat guguluful! felicitari, Pansy, si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  29. merci judy,merci fimere pour tes appreciations!

    RăspundețiȘtergere
  30. maria apaula graças à valorização

    RăspundețiȘtergere
  31. elena si maria elena cand precierilor vin de la voi cred ca e de bine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...