luni, 29 noiembrie 2010

Triunghiuri cu mere si ciocolata

A doua reteta din topul celor 10 retete 

INGREDIENTE 
250 g margarina Rama maestro (un cub)
200 g zahar praf ( 1 ceasca (cup))
1 pliculet zahar vanilat
4 oua

3 lg (lingurite ) scortisoara
270 g faina ( 1 3/4 cesti )
3 lg praf copt 
40 g cacao ( 5 lg )

500 g mere rase
o mana de merisor (cranberry)
coaja de la o lamaie sau portocala
esenta de rom

ptr. glazura:
200 g ciocolata
1 Lg (lingura ) ulei sau 50 g margarina sau 100 g smantana de frisca 

MOD DE PREPARARE:

-margarina se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
-se adauga apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
-intr-un castron separat se amesteca  faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie 
-se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca
-se incorporeaza merele rase si merisorul sau stafidele 
 
-se pune amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp 40-50 min,sau pana trece proba cu scobitoarea. 
-dupa ce se scoate din cuptor, se taie dupa dorinta si se lasa la racit.
Intretimp se face glazura incalzind ciocolata la bain marie si amestecand-o cu ulei,sau margarina sau frisca.


Dupa ce s-a racit prajitura se glazureaza dupa dorinta.Fie se glazureaza direct in tava ,sau fiecare bucata in parte.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...