duminică, 1 mai 2011

Oua a la cocotte cu spanac

 Iubitorilor de spanac,reteta asta sunt sigura ca nu o sa va displaca.E o varianata a oualor a la cocotte. De cand am descoperit reteta asta de oua,le-am incercat in fel si chip,pentu ca ne-au placut mult.nu ignorati reteta pentru ca este putin alfel decat se vede in poze si nu puteti da gres cu ea,chiar la o masa eleganta.Dar atunci sigur ca reduceti numarul de oua la unul si capacitatea vasului in care le faceti(e nevoie camde un vas cu 250 ml capacitate,in cazul redus).In reteta de fata a fost dublu.

INGREDIENTE :
ptr 4 portii
-500 g spanac tocat ,eu am folosit congelat
-2 cepe mari tocate
-200 g branza telemea rasa
-4 legaturi de marar
-2-3 catei de usturoi
-8 oua
-250 ml smantana pentru gatit
-1 legatura ceapa verde
-sare,piper

MOD DE PREPARARE:
-daca folositi spanac proaspat,spalati-l, opariti-l apoi tocati-l
-caliti ceapa tocata in putin ulei,pana devine translucida,adaugati spanacul tocat ,branza rasa si mararul tocat.Cu cat mai mult marar, cu atat mai bun.la sfarsit adaugati usturoiul zdrobit.Incercati varianta asta de spanac pentru ca n-o sa va para rau.Il folosesc si la placinte si la rulade si pur si simplu ca si garnitura.

-repartizati spanacul in 4 forme de gratin,unse cu unt
-spargeti cu grija cate 2 oua deasupra fiecarei portii,turnati cu grija in jurul galbenusurilor smantana (daca nu aveti smantana de gatit,puteti folosi smantana obisnuita diluata cu lapte ),apoi sarati,piperati si adaugati cozile de ceapa verde tocate.
-amestecati cu grija smatana cu albusurile cu ajutorul unei furculite,fara sa ajungeti la spanac,doar la suprafata.
-puneti formele intr-o tava ce va merge la cuptor,dar inainte turnati in tava,pana la jumatatea formelor apa fierbinete.
Tineti in cuptor pana galbenusurile arata cum va plac de tari.in jur de aproximativ 15 minute la foc potrivit.

-serviti cu paine prajita.

12 comentarii:

  1. intr-aevar spanacul facut in felul acesta noua ne place foarte mult,ca de oua nu mai spun

    RăspundețiȘtergere
  2. ma uimeste faptul ca putina lume vrea sa incerce lucruri noi.variante extrem de bune ale mancarurilor clasice romanesti.dar adaptate secolului in care traim,fara a li se pierde din savoare.totul este,dupa parerea mea sa pastrezi principiul.am fost socata cand niste prieteni americani,au considerat mai buni mititeii facuti in america de un prieten foarte bun al nostru,roman,decat mititeii de la carciumile romanesti.cu toate astea sunt de acord cu ei,pentru ca toti grataragii cumpara mitiei de la metro sau selgros/,sau nu stiu sa faca amestecul de mititei.am hotarat sa fac un post cu amestecul de mititei atat de iubit in america.adica totul e pervertit.

    RăspundețiȘtergere
  3. in afara de mititeii romanesti,care merita un post separat !

    RăspundețiȘtergere
  4. de jolies petites cocotte bien savoureuse j'aime beaucoup
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  5. Ces cocottes sont toutes mignonnes.
    De plus, elles doivent être délicieuses.
    Bonne semaine et à très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. merci fimere
    merci nadji
    vous etes tres gentilles!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai ,ai,ai !
    Tocmai mi-ai amintit ca mai am spanac congelat.
    Asta fac maine de mancare.
    Pup pentru idee. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata demential.Chiar ma gandeam sa prepar spanac.Merci pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  10. haplea draga ,nu pot decat sa te incurajez sa-l incerci !







    1

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...