vineri, 16 septembrie 2011

Condiment pentru fajitas,burritos,etc

Pentru ca sunt convinsa ca sunt multi carora le place mancarea mexicana de tipul fajitas, burritos, enchiladas si care au toate cam acelasi amestec de condimente de baza (cele care fac diferenta se pot adauga la gatire,in tigaie) am zis ca poate fi utila aceasta postare,mai ales ca la noi nu se gasesc inca in magazine acest tip de condimente, ambalate.

INGREDIENTE :
-3 Lg (linguri) amidon
-2 Lg praf chili
-1/2 lg (lingurita ) praf de ardei cayenne
-1/4 lg fulgi de ardei iute
-1 Lg paprica
-1/2 lg sare
-1 Lg zahar brun
-1 Lg praf de ceapa
-1 Lg praf de usturoi
-1/2 lg chimion (nu chimen) asta-i aroma principala,specifica

Toate ingredientele se amesteca bine si se pun intr-un borcan ce se poate bine inchide si se pastreaza mult si bine la frigider,sau intr-un loc intunecos si rece.
Daca nu puneti amidon in amestec (insa va trebui sa-l adaugati cand pregatiti mancarea mexicana) il puteti folosi la condimentarea fripturilor la gratar sau cuptor.

6 comentarii:

  1. La noi nu prea se gaseste mai nimic, fiind un oras mai mic, trebuie sa ma aprovizionez din alta parte:(( Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau Adela,am constatat in vara asta,cat de greu e sa faci retete mai exotice in orasele mici.Aici in Bucuresti gasesti cat de cat ingredientele de baza.De aceea am si postat retete de condimente.
    Te pup si io !

    RăspundețiȘtergere
  3. Noroc ca in ultima vreme au aparut si pe internet condimente care le putem cumpara,chiar si cei din oraselele mai mici. Si eu prefer sa-mi fac amestecurile de condimente. Praf de ceapa pe unde se gaseste ca mi se cam epuizeaza de acuma...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mitinita,ceapa deshidratata cumpar de la o taraba din piata amzei,care au si o rasnita si ti-l rasnesc ei.am auzit ca ar fi in borcane la metro sau selgros,dar mereu uit sa mai uit,cand merg acolo

    RăspundețiȘtergere
  5. este bine venita reteta.la mine e un oras mare dar nu mereu gasesc ce vreau.cand imi trebuie frisca imi doresc sa am o bagheta magica,atat de greu gasesc.la fel se intampla si cu unele condimente ce nu tin de bucataria pakistaneza.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah draga,condimentul asta e ceva foarte asemanator condimentelor asiatice cu mici exceptii,dar baza asta care am dat-o ar trebui sa o gasesti.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...