INGREDIENTE:
-4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
-400 ml apa,sau cine are fond de peste
-zeama de la 1/2 lamaie
-1 Lg(lingura ) unt
-1 Lg faina
-150 g branza proaspata de vaci,grasa ,de tip philadelphia
-2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
-sare,piper
-1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
-patrunjel tocat
-1/4 lg zahar
-2 Lg vin alb dulce
ptr orez :
-4 cesti de orez fiert,rece
-1 ceapa mare,taiata solzisori
-ulei,sare,piper
-fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
-1 lg sos de peste (optional)
-1 Lg pasta de ardei iute
MOD DE PREPARARE:
-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute
-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
-Scoateti pestele si pastrati-l cald.
-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.
-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina
-Adaugati in apa care fierbe, branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul
-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat
-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici orez picant.
Pentru orez:
caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi serviti alaturi de peste.
o idee foarte buna de a gati pestele, grozav, o sa incerc.
RăspundețiȘtergereL
Foarte apetisant arata, poate ne zici si reteta de orez picant...Te pup!
RăspundețiȘtergereImi place pestele sub orice forma preparat.........bun,bun.
RăspundețiȘtergeree simpla reteta de orez picant am s-o adaug mai tarziu tot aici
RăspundețiȘtergereMerci Pansy...astept reteta..:-))
RăspundețiȘtergerecred ca daca ii fac sotului meu mancarea asta 3 zile la rand a patra zi o vrea din nou.un premiu te asteapta sa-l ridici.pupici
RăspundețiȘtergeremerci,sarah
RăspundețiȘtergerePot sa ma servesc si eu cu o portie,ca sunt innebunita dupa ton?Iti ofer la schimb un premiu la mine pe blog!
RăspundețiȘtergerebe my guest,vio. multumesc de premiu,am sa-l ridic maine,ca azi sunt in mare graba.
RăspundețiȘtergereFaina reteta si eu sunt mare amatoare de peste. week-end fain.
RăspundețiȘtergereJe viendrai manger chez toi avec plaisir.
RăspundețiȘtergereDans quelle rubrique je pourrai trouver ton zucchini slice?
J'ai un prix pour toi.
Bon weekend.
merci nadjibella,je t-attend avec plaisir.zucchini slice c'est dans la categorie aperitifs
RăspundețiȘtergereun week-end placut tuturor !
RăspundețiȘtergerej'aime beaucoup ce plat de poisson !
RăspundețiȘtergerec'est simple est savoureux
RăspundețiȘtergerehello
RăspundețiȘtergereI offer a price on my blog to celebrate the arrival of spring
good weekend