miercuri, 3 martie 2010

File de ton cu sos de mustar si orez picant



INGREDIENTE:
-4 fileuri de peste,eu am folosit ton alb
-400 ml apa,sau cine are fond de peste
-zeama de la 1/2 lamaie
-1 Lg(lingura ) unt
-1 Lg faina
-150 g branza proaspata de vaci,grasa ,de tip philadelphia
-2 Lg mustar a l'ancienne, cu boabe
-sare,piper
-1/2 lg (lingurita ) ierburi de provence
-patrunjel tocat
-1/4 lg zahar
-2 Lg vin alb dulce
ptr orez :
-4 cesti de orez fiert,rece
-1 ceapa mare,taiata solzisori
-ulei,sare,piper
-fulgi de ardei iute sau 1 ardei iute rosu proaspat
-1 lg sos de peste (optional)
-1 Lg pasta de ardei iute

MOD DE PREPARARE:
-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute
-Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
-Scoateti pestele si pastrati-l cald.
-Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.
-Topiti untul la microunde si amestecati cu faina
-Adaugati in apa care fierbe, branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul
-La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat
-Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti.Eu am folosit aici  orez picant.

Pentru orez:
caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi  serviti alaturi de peste.

16 comentarii:

  1. o idee foarte buna de a gati pestele, grozav, o sa incerc.
    L

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte apetisant arata, poate ne zici si reteta de orez picant...Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place pestele sub orice forma preparat.........bun,bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. e simpla reteta de orez picant am s-o adaug mai tarziu tot aici

    RăspundețiȘtergere
  5. Merci Pansy...astept reteta..:-))

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca daca ii fac sotului meu mancarea asta 3 zile la rand a patra zi o vrea din nou.un premiu te asteapta sa-l ridici.pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Pot sa ma servesc si eu cu o portie,ca sunt innebunita dupa ton?Iti ofer la schimb un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  8. be my guest,vio. multumesc de premiu,am sa-l ridic maine,ca azi sunt in mare graba.

    RăspundețiȘtergere
  9. Faina reteta si eu sunt mare amatoare de peste. week-end fain.

    RăspundețiȘtergere
  10. Je viendrai manger chez toi avec plaisir.
    Dans quelle rubrique je pourrai trouver ton zucchini slice?
    J'ai un prix pour toi.
    Bon weekend.

    RăspundețiȘtergere
  11. merci nadjibella,je t-attend avec plaisir.zucchini slice c'est dans la categorie aperitifs

    RăspundețiȘtergere
  12. j'aime beaucoup ce plat de poisson !

    RăspundețiȘtergere
  13. hello
    I offer a price on my blog to celebrate the arrival of spring
    good weekend

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...