sâmbătă, 13 martie 2010

Plachie de crap


INGREDIENTE:

-un crap de aprox 1,5 kg
-4 cepe mari taiate solzisori
-1 ardei rosu taiat fasii (optional)
-4 catei de usturoi
-200 ml bulion,sau 2 conserve de rosii decojite
-100 ml vin alb sec
-zeama de la o lamaie
-100 ml ulei
-sare,piper
-2 foi de dafin
- 1 lg (lingurita ) boia dulce
-1 lg boia iute (optional)

MOD DE PREPARARE:

-pestele se curata,se transeaza in felii groase de 2-3 cm


-apoi se sareaza si se da prin faina


-se prajeste pe jumatate,cam 1-2 minute pe fiecare parte


-in uleiul ramas se caleste ceapa si ardeiul,pana ceapa devine translucida,apoi se adauga boiaua,vinul,lamaia,bulionul sau rosiile decojite,foile de dafin,sarea,piperul.


-toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent,se adauga feliile de peste si se da la cuptor ,la temperatura medie,timp de 20 de minute,pana se leaga sosul si uleiul iese la suprafata.


Se serveste rece sau daca doriti calda cu  mamaliguta.

14 comentarii:

  1. Arata foarte bine...vreau si eu o portie!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. as manca peste zilnic atat de mult imi place.cu siguranta o sa fac si reteta asta mai ales ca e picanta :)).pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. as zice sa poftiti la masa !masa in curte n-o putem inca pune,da'nu mai e mult si pare ca prmavara totusi o sa vina !
    sarah,la reteta asta important e sa fie cat de multa ceapa.cat despre iuteala poti pune cata vrei si suporti.

    RăspundețiȘtergere
  4. pansy, arata super bine pestele. chiar ma gandeam sa fac o saramura de crap dar m-a convins reteta ta de plachie sa o incerc si eu. o sa-ti zic cum a iesit! te pup!
    P.S sunt capricorn :))

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-e rau soro, plachie nu am mai mancat de un megasecol. si apropos de pozele celelalte io parca iti recunosc de undeva curtea :D


    da nu ma intreba de unde.


    daca nu se duce postul asta si il gasesti pe undeva is io gaga, dana, bd.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ooooooo, ce bine arata........eu asi manca peste in fiecare zi.Foarte bun si foarte frumoa,P ansy.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Yami ce-i aiiiiici!Lesin de pofta,arata demential!

    RăspundețiȘtergere
  8. Je n'ai mangé de la carpe qu'en Allemagne.
    je voulais te préciser que le spéculoos est un biscuit fait avec des épices et c'est une spécialité venue de Belgique.
    Depuis 1 année ou 2, on fait une pâte à tartiner à base de ce biscuit.
    Tu peux la remplacer par du Nutella sans problème.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine...eu n-am mancat niciodata pestele cu legume la cuptor,dar am sa-l prestez si eu.Pansy am pus reteta la snitel kiev acum pentru ca zilele trecute eram tare ocupata cu petrecera si nu apucasem decit pozele:).O duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy, asta e o reteta pe placul meu! Din toate punctele de vedere. SI cum se apropie Floriile, o pun pe lista de inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Parca a trecut un secol de cand nu am mai mancat crap... Ce bine arata :)
    Imi place tare tare mult farfuria.. :P

    RăspundețiȘtergere
  12. dano,stilul tau e inconfundabil.oi fi trecut pe langa mine si nu stiai,stiam !

    RăspundețiȘtergere
  13. fetelor,vreau sa va spun ca reteta asta merita toti banii !!Incercati-o ca n-o sa va para rau .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...