INGREDIENTE:
-un crap de aprox 1,5 kg
-4 cepe mari taiate solzisori
-1 ardei rosu taiat fasii (optional)
-4 catei de usturoi
-200 ml bulion,sau 2 conserve de rosii decojite
-100 ml vin alb sec
-zeama de la o lamaie
-100 ml ulei
-sare,piper
-2 foi de dafin
- 1 lg (lingurita ) boia dulce
-1 lg boia iute (optional)
MOD DE PREPARARE:
-pestele se curata,se transeaza in felii groase de 2-3 cm
-apoi se sareaza si se da prin faina
-se prajeste pe jumatate,cam 1-2 minute pe fiecare parte
-in uleiul ramas se caleste ceapa si ardeiul,pana ceapa devine translucida,apoi se adauga boiaua,vinul,lamaia,bulionul sau rosiile decojite,foile de dafin,sarea,piperul.
-toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent,se adauga feliile de peste si se da la cuptor ,la temperatura medie,timp de 20 de minute,pana se leaga sosul si uleiul iese la suprafata.
Se serveste rece sau daca doriti calda cu mamaliguta.
Arata foarte bine...vreau si eu o portie!!!
RăspundețiȘtergereas manca peste zilnic atat de mult imi place.cu siguranta o sa fac si reteta asta mai ales ca e picanta :)).pupici
RăspundețiȘtergereas zice sa poftiti la masa !masa in curte n-o putem inca pune,da'nu mai e mult si pare ca prmavara totusi o sa vina !
RăspundețiȘtergeresarah,la reteta asta important e sa fie cat de multa ceapa.cat despre iuteala poti pune cata vrei si suporti.
pansy, arata super bine pestele. chiar ma gandeam sa fac o saramura de crap dar m-a convins reteta ta de plachie sa o incerc si eu. o sa-ti zic cum a iesit! te pup!
RăspundețiȘtergereP.S sunt capricorn :))
mi-e rau soro, plachie nu am mai mancat de un megasecol. si apropos de pozele celelalte io parca iti recunosc de undeva curtea :D
RăspundețiȘtergereda nu ma intreba de unde.
daca nu se duce postul asta si il gasesti pe undeva is io gaga, dana, bd.
Ooooooo, ce bine arata........eu asi manca peste in fiecare zi.Foarte bun si foarte frumoa,P ansy.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Yami ce-i aiiiiici!Lesin de pofta,arata demential!
RăspundețiȘtergereJe n'ai mangé de la carpe qu'en Allemagne.
RăspundețiȘtergereje voulais te préciser que le spéculoos est un biscuit fait avec des épices et c'est une spécialité venue de Belgique.
Depuis 1 année ou 2, on fait une pâte à tartiner à base de ce biscuit.
Tu peux la remplacer par du Nutella sans problème.
A bientôt.
merci beaucoup nadjibella
RăspundețiȘtergereArata foarte bine...eu n-am mancat niciodata pestele cu legume la cuptor,dar am sa-l prestez si eu.Pansy am pus reteta la snitel kiev acum pentru ca zilele trecute eram tare ocupata cu petrecera si nu apucasem decit pozele:).O duminica placuta.
RăspundețiȘtergerePansy, asta e o reteta pe placul meu! Din toate punctele de vedere. SI cum se apropie Floriile, o pun pe lista de inspiratie!
RăspundețiȘtergereParca a trecut un secol de cand nu am mai mancat crap... Ce bine arata :)
RăspundețiȘtergereImi place tare tare mult farfuria.. :P
dano,stilul tau e inconfundabil.oi fi trecut pe langa mine si nu stiai,stiam !
RăspundețiȘtergerefetelor,vreau sa va spun ca reteta asta merita toti banii !!Incercati-o ca n-o sa va para rau .
RăspundețiȘtergere