INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui sau 6 pulpe de pui superioare sau alte parti ale puiului, care va plac
-doua cepe mare
-2-3 catei de usturoi
-o lingura de boia dulce
-1/2 lingurita boia iute (optional)
-o foaie de dafin
-sare,piper dupa gust
-ulei
-2 linguri de faina
-300 ml smantana
-2 cesti supa de pui sau apa fierbinte
-o legatura de patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
Pieptul de pui se taie bucatele si se rumeneste in 2 linguri de ulei
Se adauga ceapa si usturoiul maruntite si se calesc impreuna cu carnea inca 2-3 minute, pana ceapa devine sticloasa.
Se adauga o lingura de boia dulce si jumatate de lingura de boia iute, daca doriti sa fie mai picanta si se amesteca impreuna cu carnea, se mai prajesc impreuna jumatate de minut, dupa care se adauga foaia de dafin si supa sau apa si se lasa sa fiarba la foc molcom pana ce carnea este patrunsa.Se adauga smantana amestecata in prealabil cu 2 linguri de faina si se mai dau cateva clocote pana se leaga sosul.Se poate subtia daca este necesar cu putina apa sau supa de pui.Se asezoneaza cu sare si piper.
Se serveste presarata cu patrunjel verde tocat ,alaturi de galusti de faina (preferatele mele) ,piure de cartofi, mamaliguta sau paste.
Pofta buna !
Pofta buna !
Eu prefer cu mamaliguta ...........deja m-am servit, e un deliciu.
RăspundețiȘtergerePup si pe curand!
asa am facut-o si eu de data asta,dar il prefer cu galusti de faina,sau piure
RăspundețiȘtergere