INGREDIENTE:
ptr blat:
-3cani faina
-1 plic praf de copt
-6 galbenusuri
-1 varf de cutit de sare
-3 plicuri zahar vanilat
-1 ceasca zahar pudra
-250g unt topit
-cate o fiola cu esenta de vanilie si rom
-coaja de la o lamaie
-1 borcan gem de zmeura
ptr bezea:
-9 albusuri
-1 1/2 cesti zahar pudra
ptr decorare
-100 g nuci macinate grosier
MOD DE PREPARARE
-Se freaca galbenusurile cu sarea,o ceasca de zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilat
-faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt,apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza.
-se ia o tava ( a mea are 28x35 cm,dar merge pana la 40),se acopera cu hartie de copt,se pune aluatul rezultat in mijloc si se intindecu mana uda sau ,pe toata suprafata tavii.
-intretimp batem cele 9 albusuri de ou cu 1 1/2 ceasca zahar pudra,si un plic de zahar vanilat,ca pentru bezele,pana compozitia devine tare .
-se pune astfel tava in cuptorul racit la 150* C si se tine acolo pana e bezeaua capata o culoare aurie-maronie deshis.
Atentie ca temperatura in cuptor sa nu creasca,s-o mentineti la 150 de grade,mai putin poate sa fie mai mult nu.Cam 45 de minute dureaza operatiunea asta.Dupa care inchidem focul si lasam sa se raceasca prajitura o data cu cuptorul,eventual chiar cu usa putin deschisa la cuptor,depinde de cuptorul fiecaruia.
Deja salivez...pe asta o incerc si eu. Abia astept!!!
RăspundețiȘtergerete astept cu dovada
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie buna daca e ungureasca.Multumesc
RăspundețiȘtergeree intr-adevar buna si dulce
RăspundețiȘtergerece bine arata! yammi!!!!
RăspundețiȘtergereArata delicioasa si trebuie sa fie si mai buna la gust ! Cred ca numele ei exact este " capricioasa " , ca am auzit vorbindu-se mult de prajitura asta.Neaparat am s-o fac si eu.
RăspundețiȘtergerenumele ei exact este capricii de femeie,adica traducerea lui noi szeszely
RăspundețiȘtergere