marți, 9 martie 2010

Chifle cu usturoi si verdeturi

Ideea acestei retete a pornit de la o reteta gasita pe site-ul www culinar.ro,a lui shumaila,pe care am modificat-o si au iesit aceste chifle foarte gustoase.

INGREDIENTE:

-4 cesti faina cernuta (600g )
-1 1/3 cesti lapte (320 ml)
-5 Lg (linguri) ulei
-2 Lg zahar
-2 lg (lingurite ) sare
-2 pachetele de drojdie uscata
-75 g unt
-3 catei mari de usturoi
-o legatura patrunjel
-o lingurita rozmarin

MOD DE PREPARARE
Eu am preparat aluatul in masina de paine.Cine nu are masina,framanta aluatul ca pe orice aluat de paine.Se lasa la crescut pana isi dubleza volumul,dupa care se imparte imparte in 8 parti egale.
Intretimp se freaca untul spuma si se adauga usturoiul dat prin presa de usturoi si verdeturile.

 
Se imparte aluatul in 8 parti egale.

Fiecare parte se intinde oval,ca in imaginea de mai sus.

Se unge cu ajutorul unei palete cu untul amestecat cu mirodeniile,un strat foarte subtire.

Se ruleaza

Se cresteaza aluatul,dar nu de tot,cu un cutit bine ascutit sau cu un cutter

Dupa care se rasuceste cu taietura in sus,formandu-se niste melci.

Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se unge bine cu ou batut,se poate presra cu seminte de susan,dupa care se da la cuptorul preincalzit la 225 *C,cam 25 de minute,pana se rumeneste frumos.

4 comentarii:

  1. Multumesc foarte mult
    (si cu intarziere, mii de scuze!)
    pentru martisor!
    Iti urez si eu o primavara frumoasa
    si numai bine...
    si te felicit pentru minunatele retete.
    Chiflele astea sunt de milioane,
    imi ploua in gura!

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a notat reteta asta, foarte bineeee arata....si cred ca miroase intr-un mare fel...:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. ton pain est très réussi à tester prochainement
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...