Simpla,rapida,ieftina si gustoasa .Toate calitatile le are placinto-prajitura asta.
-3 kg mere
-750 g branza de vaci proaspata
-1 1/2 cesti zahar
-4 plicuri zahar vanilat
-2 1/2 lg (lingurite) scortisoara macinata
-2 oua
-o mana de stafide(eventual tinute in rom)
-gris
-1 pachet aluat foietaj (eu folosesc Bella,mi se pare cel mai bun )
MOD DE PREPARARE:
-decongelam aluatul
-se amesteca cu 1 cana de zahar,2 plicuri de zahar vanilat,scortisoara si lasam jumatate de ora sa-si lase sucul.
-acoperim totul cu a doua foaie
-ungem cu ou batut
-taiem cu un cutit ascutit prajitura in patrate si bagam tava la cuptor,intai 10 minute la foc mare,apoi alte 10 minute la foc mediu spre mic,pana se rumeneste frumos.
ma prezint si eu la o portie sau nici amintirea nu mai e din prajiturica?arata tare bine si sincer n-am papat niciodata.pupici
RăspundețiȘtergerear mai fi ceva ,ca totusi ,o tava intr-o zi e cam tare,am fi obezi cu totii,nu numai io!!!??????
RăspundețiȘtergeree o placinto-prajitura buna si simpla.nu prea ar fi de postat pe bloguri,dar am luat decizia asta,pentru ca am vazut lucruri mult mai grave.iar asociatia de mere cu branza e foarte buna.pe de alta parte ,sa faci aluatul asta de una singura,e destul de complicat si necesita timp.ori asta este problema noastra .timpul. !de ce sa nu folosesti ce ti se ofera bun,mai ales ca eu nu am o afacere din gatitul asta.totul e placerea de a comunica si a invata.eu sunt o persoana destul de lenesa ca sa nu ma apuce dorinta de a reinventa roata.
il doit être très fondant ce gâteau avec les pommes, belle recette
RăspundețiȘtergerebonne journée
Un gâteau magnifique.
RăspundețiȘtergereA faire absolument.
A bientôt.