miercuri, 16 iunie 2010

pastrav la gratar cu ciuperci umplute


 
Pastravul la gratar gatit pe foc iute ,este absolut extraordinar.Ca sa nu mai spun de garnitura de champignon facute dupa reteta mea, dupa care umplem ciupercile cu rosiile taiate cubulete,2 fire de ceapa verde si 2 catei de usturoi,o legatura de marar maruntita,sare piper din belsug, si parmezan ras deasupra.



punem ciupercile astfel preparate ,cu umplutura,2 minute la cuptorul cu microunde,inaintea servirii la masa.Daca nu aveti cuptor cu microunde,le puneti in cuptorul aragazului vreo 5 minute,cat sa se moaie putin rosiile.

curatam pastravii,ii stropim, cu sare,piper si zeama de lamaie,ii umplem cu 2-3 felii de lamaie,marar din belsug,felii de usturoi. apoi ii ungem cu ulei de masline extravergine si ii dam la frigider,acoperiti cu folie ,timp de o ora.

dupa marinarea la rece, ii punem pe gratar,sau pe gratar in folie,sau in vas zepter umectat cu un strop de ulei si   zeama de lamaie,3-4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta parte. In vasul zepter il punem dupa 2 minute de incalzire a vasului,avand grija ca zeama de lamaie sa fie prezenta.Altfel pielea ramane lipita de fundul vasului.daca nu avem un gratar zepter,ci o cratita si vrem ca pielea pestelui sa ramana intacta fara probleme,invelim pestele pregatit ca mai sus si uns cu grasimea care o dorim,in folie de aluminiu.il punem in vasul zepter la momentul incalzirii optime,il tinem 2 minute,dupa care il intoarcem,il mai tinem 3 minute si gata.




22 de comentarii:

  1. arata super...imi plac pozele! si noua fata a blogului e misto:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent arata!
    In ceea ce o priveste pe Meryl Streep nu cred ca am vazut ceva care sa nu-mi placa........este de-a dreptul magnifica.....tare mult imi place.
    O zi buna, draga Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pastravul il mananc eu. In ceea ce priveste ciupercile, ti le las tie pe toate!
    Am o mare problema de zugraveala, alea, alea si nu prea am fost pe faza in ultimul timp.
    Multumesc pentru vizita! Sa termin zugravitul si o sa fiu mai activa! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place tare noul look al blogului!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place mult ce ai gatit azi, panselutzo! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Schimba-si si tu aspectul blogului ne...Panselutzo!foarte frumos!I-mi place felul in care ai gatit pastravul si ciupercile umplute!Au un aspect tare pofticios!Te pup si multumesc de flori,sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce papa bun ai facut!!!
    Felicitari totul arata foarte bine!Iti doresc o zi frumoasa!xxx

    RăspundețiȘtergere
  8. Olá;
    Hummmm que delícia de truta.
    Eu gosto muito de comer truta.
    Deliciosa, saudável, nutritiva.
    Amei a sua receita e vou copiar.
    Beijo!

    Maria Paula

    RăspundețiȘtergere
  9. m-am autoinvitat la masa.o minunatie de reteta dar care din pacate este imposibila in bucataria mea ca ,cica nu creste pastrav prin apele Pakistanului.asta este :(
    PS:noul look al blogului este super.imi place foarte mult
    pup si o zi faina

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc fetelor si ma bucur ca va plac stariele noi ale blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place tot.
    Si blogul,si pastravul,si ciupercile
    si poza de prezentare.
    Bravo Panseluta !

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo, Pansy, j'aime beaucoup ton nouveau look.
    J'ai été voté pour toi mais je ne t'ai pas trouvée.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  13. merci nadji.le simple clic sur l'etiquette e suffisante! maintenanat je suis sur la position 42.

    RăspundețiȘtergere
  14. qui peut résister à une telle assiette ma chère pansy
    c'est très appétissant
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  15. Waouuuu ce fain arata, imi lasa gura apa. Vreauuuuuuuuuuuuu siiiiiiiiii euuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  16. Pansy el blog esta hermoso y las truchas ni qué decir una excelente receta.
    Besos.
    Annie

    RăspundețiȘtergere
  17. Pansy,te astept pe la mine sa iei premii si o leapsa!!!!

    Peste.....buuuun!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place blogul tau si ai niste retete minunate iar reteta asta e dilicoasa.Am sa incerc si eu ciupercile ,interesant modul de preparare

    RăspundețiȘtergere
  19. Nela incearca-le ca au sa-ti placa in mod sigur !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...