marți, 22 aprilie 2014

Tort de cacao si portocale


Un tort cu timp de preparare destul de mic, dar extrem de gustos.Combinatia dintre ciocolata si portocale, este dupa parerea mea, una foarte gustoasa.Secretul. tortului acesta este timpul de repaus dupa ce l-ati preparat si calitatea de cacao folosita. Dupa 2 zile este mult, mult mai bun ! Decorarea mea lasa de dorit, dar gustul va asigur ca este demential.

 INGREDIENTE:
 Ptr.blat:
 -6 ouă
 -120 g zahăr
 -120 g făină
 -1 pliculeț praf de copt
 -coaja rasă de la o portocală
 -2 plicuri zahăr vanilat
 -2 linguri cacao
 
 Ptr.sirop:
 -150 g zahăr
 -zeama de la o portocală
 -250 ml apa
 -1/4 baton vanilie
-o fiola de rom
 
 Ptr cremă:
 -10 gălbenușuri
 -2 pachete de unt 85% grăsime (500 g)
 -10 linguri de cacao ( de buna calitate)
 -16 linguri de zahăr
 -12 linguri de apă
 -coaja rasă de la 3 portocale
 -2 plicuri zahăr vanilat
 -o fiolă esența de rom
 -30 ml whisky/coniac
 
MOD DE PREPARARE:

 1.Cele 6 abusuri se bat spumă,apoi se adaugă zahărul praf în ploaie şi se bat împreună până se întăreşte compoziţia.
2.Se adaugă pe rând gălbenuşurile,coaja de portocală şi făina cernută şi amestecată în prealabil cu praful de copt.
3.Forma de copt se îmbracă cu hârtie de opt şi se toarnă compoziţia de blat,după care se dă la cuptorul încins la ,250*,timp de 10 minute,apoi se scade temperatura la 200 * pentru alte 10-15 minute,până aluatul se desprinde de margini .
4.Ptr sirop se fierbe zahărul cu apa şi vanilia până ce se leagă siropul.La sfârşit se adaugă zeama de portocale şi romul şi se dă la rece.
5.Se pun într-o crăticioară zahărul, zahărul vanilat, cacaua și apa, se încălzesc, amestecând până ce zahărul se topește și rezultă o creama omogenă.Se lasă la răcit până la temperatura camerei.
 6.Se freacă untul spumă, apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, mixând bine pentru încorporarea fiecăruia, apoi se adaugă treptat compoziția de cacao, esența de rom și whisky.La sfârșit se adaugă coaja rasă de portocală.
 7.Se taie blatul în două, se însiropează bine, pe prima parte se așază bucățele de portocale, apoi jumătate din cremă.Se așază a două parte, se însiropează și ea, apoi se învelește tortul cu crema rămasă și se decorează după dorință și se dă la rece.
 Poftă bună ! 
 Sfat: Faceți tortul cu 2 zile înainte de a-l servi, pentru că va fi mult mai gustos.

  

2 comentarii:

  1. Foarte faina combinatia, ador ciocolata combinata cu fructe acrisoare.
    Notez reteta. Sa ai o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Micule, la fel iti doresc

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...