luni, 28 iunie 2010

Sufleu de conopida



INGREDIENTE:
-1 conopida
-200 g telemea
-100 g cascaval
-parmezan ras
-300 g smantana pentru gatit sau samntana obisnuita subtiata cu putin lapte
-3 oua
-1 legatura marar
-pasta de ardei iute,fulgi de ardei iute sau ardei iute proaspat (optional)
-2 catei de usturoi zdrobiti
-sare,piper
-unt


MOD DE PREPARARE :


- conopida se desface in buchetele si se fierbe de jumatate ,cu sare.(la oala cu presiune 3-4 minute).In apa de fierbere puteti adauga un sorici de la slanina sau afumataura.
-se unge o cratita sau forma termorezistenta cu unt si se aseaza conopida fiarta in ea


-cascavalul si telemeaua se rad,dupa care se amesteca cu smantana subtiata cu putin lapte,se adauga mararul tocat,usturoiul zdrobit,ardeiul iute (daca va place),sare,piper si galbenusurile.
-albusurile se bat spuma si se amesteca prin rasturnare cu amestecul de mai sus



- se toarna totul peste conopida si se amesteca cu o spatula sau o  lingura, usor.
-deasupra se rade parmezan,se pun cateva bucatele de unt si se da cuptorul incins,pana se rumeneste frumos.
-se poate sevi ca atare sau ca si garnitura la fripura,snitele,etc.


13 comentarii:

  1. Am si eu o reteta de sulfeu de conopida insa nu am facut niciodata, poate ar fi vremea sa incerc, al tau arata tare imbietor. O saptamana frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. noua ne place foarte mult !vara fac destul de des .

    RăspundețiȘtergere
  3. Olá Pansy;

    Muito obrigada por sua visita em Pecados da Mesa e pelo seu comentário.

    Que delícia de suflê.
    Eu gosto muito da receita!
    Estupenda! Belissima!

    Obrigada ROMÊNIA!
    Beijo!
    Maria Paula-BRASIL-

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy, ce ma fac eu cu retetele astea ale tale, care se potrivesc de minune gustului meu? Of, nu pot sa combin oua si branza in acelasi preparat (cu exceptia dulciurilor, in zi de carbohidrati), asa ca stau si admir ce ai facut. Dar... fiului meu ii va placea sigur, asa ca voi prepara si eu zilele acestea. O saptamana frumoasa, Panseluto!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am mancat niciodata conopida pregatita asa.. ar fi cazul sa incerc ca arata tare apetisant :)

    P.S.-Imi place de mor farfuria ta :D

    RăspundețiȘtergere
  6. elena draga,cred ca poti sa faci si fara ou ,sa pui doar smantana sau iaurt din belug si branza sau cascaval sau ce ai tu voie sa pui.

    RăspundețiȘtergere
  7. olguta,este un inceput in toate.daca iti place conopida,incearca sufleul,n-ai sa regreti.secretul e multa branza si marar si putin usturoi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pansy me gusta mucho el coliflor preparado de esta manera, muy buena receta.
    Besos
    Annie

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am facut niciodata,da reteta asta ma indeamna sa o fac.I-mi place foarte mult conopida si vara merge de minune!arata foarte bine si apetisant:)

    RăspundețiȘtergere
  10. maiiii iar facusi bunatati?oare cand ma inviti la masa?n-am papat asa ceva pana acum dar "miroase" a papa bun.pup cu drag
    PS:merci din suflet pentru premii si te rog scuze ca le-am ridicat atat de tarziu .din pacate nu sunt chiar in cea mai buna forma.

    RăspundețiȘtergere
  11. Je fais un peu le même gratin et c'est très bon.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  12. ce gratin est l'un de mes préférés
    j'adore
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...