miercuri, 6 martie 2013

Paste cu rosii cherry si busuioc



O retetă simplă,dar aromată si gustoasă.Dacă nu radeţi parmezan la sfarsit,e o reţeta de post perfectă pentru pranz sau cină.Nu că altfel n-ar fi !

 INGREDIENTE:

-300 g paste făinoase de ce fel de formă vă plac
-3 căţei de usturoi
- 6 frunze verzi de busuioc
-1/2 de ardei gras roşu tăiat cubuleţe
-12 roşii cherry
-1/4 linguriţă de fulgi de ardei iute(opţional)
-sare,piper după gust
-3 linguri de ulei de măsline
-parmezan ras (opţional)

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se fierb pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj
 2.Într-o tigaie încăpătoare,sau într-o cratiţă se încinge uleiul,apoi se adaugă cubuleţele de ardei,usturoiul şi 2 frunze de busuioc tocate.Reducem focul având grijă ca usturoiul să nu se ardă, se adaugă şi roşiile cherry, se călesc împreună un minut, apoi se adaugă pastele scurse de apă, se amestecă, se asezonează cu sare şi piper.
3. Se servesc presărate cu busuioc verde tocat şi eventual parmezan ras.

Poftă bună!

7 comentarii:

  1. Paste am avut si noi astazi!!!bune,am putea manca zilnic,doar ca nu fac prea bine organismului si ma cam feresc,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai Mirela,dar italienii aia care mananca dimineata,la pranz si seara paste ce zic ei ? si nu sunt grasi .Pe de alta parte dieta mediteraneeana e cunoscuta ca dieta cu cea mai mica incidenta a bolilor cardio-vasculare in randul populatiei !

      Ștergere
  2. Ador pastele, iar cele preparate de tine arata minunat1

    RăspundețiȘtergere
  3. Se ve muy linda y deliciosa esta pasta con tomates bebé deseo probar,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...