marți, 12 martie 2013

Hamburgeri cu branza bleu



INGREDIENTE :
ptr.burgeri:
-500 g de carne de vaca tocata
-2 linguri de ketchup
-o lingura de mustar,eventual cu hrean
-o ceapa rosie mica tocata
-3-4 picaturi de sos Tabasco
-o lingurita de sos Worchester
-50 g branza bleu ( cu mucegai albastru) gorgonzola
-o lingura de ceapa arpagic tocata sau cozi de ceapa verde
-sare,piper dupa gust

ptr.ornare si servit:
-6 chifle de hamburgeri (depinde marime) ,ale mele au fost mici
-salata verde
-o rosie/hamburger
-2 ridichi de luna / hamburger
-3 felii de ceapa rosie/hamburger
-sau alte legume pe care le doriti pentru salata ce acompaniaza hamburgerul
-maioneza, ketchup dupa dorinta

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecati ingredientele pentru burgeri intr-un bol, gustati, asezonati cu sare si piper apoi acoperiti bolul cu o folie de plastic si dati-l la rece pentru doua ore, preferabil de seara pana a doua zi.

2.Formati hamburgerii ,cu mana udata cu apa, de dimensiunea chiflelor pe care le aveti, tinand cont si ca ele se vor micsora in timpul frigerii.

3.Frigeti burgerii pe gratar, sau intr-o tigaie gril pe aragaz (unsa in prealabil cu ulei).Eu i-am fript Air Fryerul Philips, ce l-am castigat cu sudoarea fruntii.Timpul de frigere trebuie sa fie in jur de 7-10 minute, ei trebuid sa ramana roz la interior, pentru a fi mai suculenti.
4.Taiati chiflele in doua,stropiti sectiunea  cu ulei de masline sau de care aveti si frigeti-le intr-o tigaie antiaderenta incinsa,sau pe gratar, pana se rumenesc.

5.Puneti pe chifla calda salata dorita, in cazul de fata salata verde, rosii,ridichi,ceapa, stropiti cu maioneza, asezati burgerul si savurati !
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Nu vad branza bleu, chiar m-as lipsi de ea, dar chiftelutele alea de carne imi plac enorm cum arata asa rumene si aurii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branza e topita in compozitie !Si eu zic sa incerci cu ea cu tot ,sa vezi ce minunatie de gust iese !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...