duminică, 10 martie 2013

Pui in sos de tamarind



Puiul in sos de tamarind, este o reteta aromata, dulce-acrisoara-picanta.Tamarindul dandu-i o aroma speciala si gustul acrisor, cam ca al agriselor.Am zis picanta, reteta originala avand mult mai multa iuteala decat v-am spus eu aici la ingrediente.Cand am facut-o prima data, desi redusesem din ardeiul iute folosit, mi-a luat gura foc si stiti deja ca mie imi plac mancarurile picante.Asa ca ,in ingredientele ce vi le voi spune mai jos, am redus la un sfert iuteala. Va sfatuiesc insa,ca regula generala, ca la toate retetele de provenineta asiatica de altfel, sa gustati marinada si sa o faceti dupa cat de iute va place.Se poate evident si fara iute.Inlocuiti  boiaua iute si ardeiul iute cu boia dulce si cu ardei gras.Va fi la fel de aromat si bun.Cat priveste pasta de tamarind, care se gaseste mai greu, poate fi inlocuita la nevoie cu zeama de limeta sau otet de orez, amestecata in cantitate egala cu zahar brun.

INGREDIENTE:
-4 pulpe superioare de pui
-1/4 de ceaşcă de ketchup
-o lingură de pastă de tamarind
-1/4 de ceaşcă de apă
-½ linguriţă boia iute
-o linguriţă de sare
-o lingură de zahăr
-2,5 cm de rădăcină de ghimbir rasă
-3 căţei de usturoi zdrobiţi
-2 linguri de fulgi de cocos
-2 linguri de seminţe de susan
-o linguriţă de seminţe de mac
-o linguriţă de chimion măcinat
-2 linguriţe de coriandru măcinat
-un fir subtire de praz
-12 roşii cherry
-pătrunjel verde tocat sau coriandru verde tocat
-un ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat (opţional)

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un bol amestecaţi ketchup-ul cu pasta de tamarind şi apa, apoi adăugaţi restul ingredientelor enumerate mai sus, până la roşii.
2.Adăugaţi carnea în marinadă, amestecaţi-o bine în ea şi lăsaţi-o de-o parte 15 minute

3.Încingeţi wok-ul, adăugaţi 5 linguri de ulei, caliti prazul scurt, apoi adăugaţi carnea cu marinadă cu tot, amestecaţi şi fierbeţi uşor timp de 15-20 de minute, până ce puiul e pătruns

4.Adăugaţi roşiile, ardeiul verde tocat, mai lăsaţi 30 de secunde pe foc, apoi serviţi presărat cu coriandru sau pătrunjel verde tocat.


Pofta buna !

10 comentarii:

  1. Vai, cum arata si ce bun trebuie sa fie. Imi plac mult mancarurile dulci-acrisoare-picante, au gustul echilibrat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne-a placut.Aromele sunt subtile si cred ca in varianta asta ,gusturile sunt echilibrate.

      Ștergere
  2. Mai ramane sa achizitionez puiul, ca in rest totul este in dotare. Mi-ai facut pofta si cum si curiozitatea e mare, cred ca maine sau poimaine va fi ziua Z pentru reteta. O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena ,in varianta originala,mancarea a iesit foarte iute.Uite iti dau cantitatile din reteta pentru iuteli: 1 1/2 lingurita de boia iute (praf chili),3 ardei chili iuti ,mari,rosii si uscati plus 2 ardei iuti verzi, feliati pentru decor !!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Pai Coco,jumatatea treaba e atunci facuta !Inlocuitor pentru pasta de tamarind am dat,stiu ca e mai greu de gasit...asa ca la treaba!

      Ștergere
  4. Trebuie sa fie foarte bun si aromat!

    RăspundețiȘtergere
  5. This is a topic which is near to my heart... Cheers!

    Where are your contact details though?

    My page; najlepsza chwilówka bik

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...