Supă asta este de inspiraţie chiliană .Numele
și l-a luat de la vasul,cazuela,de lut în care se gătește.Numai că spre
deosebire de supa cazuela clasică, pe care v-am prezentat-o AICI, de data asta n-am folosit ştiuleţi de porumb şi nici
dovleac, dar am pastrat condimentarea specifica.De asta am spus că este de inspiraţie chiliană.
INGREDIENTE:
-un kg de aripi de pui
-6 cartofi potriviți
-o cutie de bobe de porumb
-o ceapă tăiată cubulețe
-4 căței de usturoi
-1 / 2 ardei gras
-2 morcovi tăiaţi rondele
-un păstârnac mic tăiat cuburi
-4 foi de dafin
-sare după gust
-o linguriță oregano uscat
-o linguriță de merquén,reteta AICI după gust
-1 / 2 lingură de ulei de măsline sau vegetal
-pătrunjel sau coriandru verde ,după gust
-1 / 2 cană de orez
MOD DE PREPARARE:
1.Aripioarele de pui se pun la fiert într-o
oală cu sare, oregano, merquén, ulei, usturoi, ceapă, foi de dafin, piper,
morcov,păstârnac, pentru aproximativ 15 de minute.
2.Se adaugă apoi cartofii tăiaţi bucăţi mai
mari, porumbul şi orezul - se gătesc toate împreună aprox. 20 de minute, până
ce legumele sunt fierte.
Înainte
de a se servi ( în străchini de ceramică), se presară peste fiecare porție
pătrunjelul (sau coriandru verde) tocat proaspăt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu