luni, 4 martie 2013

Friptură de viţel si gorgonzola



Prea multe nu-s de spus despre friptura asta, decât că v-o propun pentru ca merită incercată !

INGREDIENTE:
-2 antricoate de vită sau viţel cu os (aprox 1 kg)
-o lingură de amestec de ierburi italiene sau mediteraneene
-o linguriţă de coriandru măcinat
-sare,piper după gust
-100 g gorgonzola
-30 g unt
-1/4 de linguriţă fulgi de ardei iute (opţional) sau dulce
-o ceapă medie tăiată solzi mai mari
-rozmarin verde tocat
-un pahar de vin alb

MOD DE PREPARARE:
1.Carnea se unge cu ulei de măsline, amestecul de ierburi italiene, piper,coriandru, după care se lasă să odihnească 30 de minute

2.Se prăjesc antricoatele într-o nucă de unt, pe ambele părţi, pentru a le închide porii, câte 2-3 minute pe fiecare parte

3.Se aşază bucăţile de carne într-o tavă unsă cu unt, se presară cu fulgi de ardei iute sau dulce şi rozmarin verde tocat, se acoperă fiecare bucată cu felii de brânză gorgonzola şi felii de ceapă, se adaugă vinul şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180*C,foc mediu, pentru aprox 20 de minute, sau până ce totul este frumos rumenit
4.Ca şi  garnitură am facut cartofi la cuptor cu unt, rozmarin si parmezan, 
Poftă bună!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...