Prea multe nu-s de spus despre friptura asta, decât că v-o propun pentru ca merită incercată !
INGREDIENTE:
-2 antricoate de vită sau viţel cu os (aprox 1
kg)
-o lingură de amestec de ierburi italiene sau
mediteraneene
-o linguriţă de coriandru măcinat
-sare,piper după gust
-100 g gorgonzola
-30 g unt
-1/4 de linguriţă fulgi de ardei iute
(opţional) sau dulce
-o ceapă medie tăiată solzi mai mari
-rozmarin verde tocat
-un pahar de vin alb
MOD DE PREPARARE:
1.Carnea se unge cu ulei de măsline, amestecul
de ierburi italiene, piper,coriandru, după care se lasă să odihnească 30 de
minute
2.Se prăjesc antricoatele într-o nucă de unt,
pe ambele părţi, pentru a le închide porii, câte 2-3 minute pe fiecare parte
3.Se aşază bucăţile de carne într-o tavă unsă
cu unt, se presară cu fulgi de ardei iute sau dulce şi rozmarin verde tocat, se
acoperă fiecare bucată cu felii de brânză gorgonzola şi felii de ceapă, se
adaugă vinul şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180*C,foc mediu, pentru aprox
20 de minute, sau până ce totul este frumos rumenit
4.Ca şi garnitură am facut cartofi la cuptor cu unt, rozmarin si parmezan,
Poftă bună!
Deliciu absolut!
RăspundețiȘtergereGuilty !
Ștergereo idee buna de a prepara carnea de vitel...mercii!!!te pup!
RăspundețiȘtergereSi chiar gustoasa daca iti place branza bleu !re pup!
Ștergere