miercuri, 13 martie 2013

Budinca de paste si brocoli


O budinca colorata si gustoasa, asta pot sa spun despre reteta. 

INGREDIENTE:
-400 g paste făinoase de forma care vă plac
-un brocoli
-un morcov mare
-un ardei roşu capia tăiat cubuleţe
-4 căţei de usturoi
-un vârf de cuţit de şofran
-50 g unt
-un pahar de supă de legume sau apă
-200 g telemea rasă
-400 ml smântână
-un gălbenuş
-o legătură de pătrunjel
-sare,piper după gust

MOD DE PREPARARE:
1.Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj
2.Brocoli se rupe în florete,usturoiul se toacă,marcovul se taie julienne sau se rade pe o răzătoare
3.Se trag în unt usturoiul,morcovul şi brocoli, se adăugă supă de legume,se asezonează cu şofran,sare,piper şi se lasă să fiarbă uşor,până se pătrund legumele.
4.Se unge cu unt o formă de sufleu, se aseaza în ea pastele, legumele, pătrunjelul, brânza rasă, amestecând uşor, se toarnă deasupra smântâna bătută cu gălbenuşul şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 *C, foc peste mediu, timp de aprox 20 de minute.
Pofta buna !

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...