vineri, 1 martie 2013

Ciuperci umplute

Din ciclul foarte simplu si bun.
INGREDIENTE:
-12 buc ciuperci champignon cu pălăria mare
-o legătură de ceapă verde
-un ardei roşu
-150 g şuncă
-3 linguri de pesmet
-1/2 ceaşcă de parmezan ras
-o legătură de pătrunjel verde tocată
-sare,piper după gust
-sos de soia
-ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
1.Se curăţă ciupercile, se scot codiţele şi se toacă.Ceapa verde se taie rondele, ardeiul se taie cubuleţe, la fel şi şunca, se toacă verdeaţa

2.Se călesc la foc iute, codiţele ciupercilor tocate, ceapa, ardeiul şi şunca, după care se închide focul şi se adaugă pesmetul, verdeaţa, parmezanul ras, se amestecă şi se potriveste de sare şi piper

3.Se unge o tavă cu ulei,se aseaza pălăriile ciupercilor şi se umplu cu amestecul de mai sus şi se stropesc cu sos de soia.Se adaugă un pahar de apă
4.Se pune tava în cuptorul încins la 200*C şi se coace aproximativ 15-20 de minute.

5.Se servesc calde cu parmezan ras deasupra, pe un pat de mămăliguţă.Mămăliguţa am fiert-o moale,apoi am turnat-o intr-o tava si am copt-o la cuptor pana s-a rumenit, dupa care am decupat cercuri cu un pahar.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...