duminică, 25 aprilie 2010

Condiment ptr TAJINE (Ras El -Hanout )

Ras El-Hanout este condimentul rege al oricarui vanzator de condimente marocan.Nu are o reteta fixa,fiecare avand amestecul propriu de condimente.
Acest condiment seamana cu curry dar este mai aromat si mai fin zic eu.Este mai putin iute decat curry-ul.
Totusi cel mai comod mod de preparare mi se pare ca este pornind de la un praf curry gata preparat.Deci

-3 Lg (linguri) praf de curry
-1 lg (lingurita) boia dulce,
-1 lg coriandru macinat,
-1/2 lg scortisoara macinata ,
-doua cuisoare pisate si o boaba de cardamom pisata si ea.
-1/2 lg ienibahar macinat
Toate ingredientele ,pisate sau macinate,se amesteca ,se pun intr-un borcan cu capac si se pot tine in frigider,timp indelungat.

3 comentarii:

  1. Pansy, multumesc pentru aceasta reteta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. medi draga ,ma bucur daca o reteta de-a mea iti este de folos.daca vrei sa faci mancare marocana,sau nord africana,asta e sigur ce-ti trebuie.de-aici in colo merge imaginatia ta.pupu-te si io

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...