duminică, 27 iunie 2010

Tarta cu cirese,capsuni si branza


 O tarta primavaratica si aromata .Se poate face fie cu cirese,fie cu capsuni fie cu amandoua.

INGREDIENTE :

ptr blat reteta aici
Ingredientele sunt pentru o forma de tarta cu diametrul de 27 cm.
-2 1/2 cesti (masura cup 240 ml ) faina
-250 g unt
-1 lingurita sare
-1 lingurita cu vf zahar brun
-3-6 linguri apa rece


umplutura:
-400 g branza vaci
-5 linguri zahar
-4 oua
-4 liungurite gris
-coaja rasa de la o lamaie
-2 plicuri de zahar vanilat
-o mana de stafide
-1/2 kg cirese sau capsuni sau cate 1/4 kg din amandoua
-1/2  lingurita scortisoara

MOD DE PRPARARE:
 -se face un aluatul fraged, framantand usor,cu varful degetelor faina amestecata cu sarea si zaharul si untul rece,apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece,functie de faina.eu am adugat 5 linguri.
- se da 30 de minute la frigider,invelit in folie
-intretimp se prepara umplutura:se scot samburii de la cirese.Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si la sfarsit se adauga ciresele,stafidele,scortisoara.








-dupa ce s-a odihnit la rece ,se imparte aluatul in doua,se intinde rotund prima bila de aluat cu sucitorul, ,se imbraca forma de tarta,apoi se pune umplutura ,capsunile taiate felii, sau ciresele cu samburii scosi sau un amestec din am,bele fructe si se acopera cu a doua bila de aluat,ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei .se lipesc cele 2 parti,se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210*   timp de 20 de minute,apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute,depinde de cuptor.Foaia de dedesubt sa fie putin mai mare ca forma,ca sa o puteti plia peste cea de deasupra,altfel,la copt se poate dezlipi si patiti ce am patit eu,sucul de fructe se scurge dedesubt si scoateti greu tarta din  forma .
Se lasa la racit,dupa care se scoate din forma si se serveste.



9 comentarii:

  1. vai cum arata...or mai fi capsuni in piata?

    RăspundețiȘtergere
  2. une tarte succulente et irrésistible
    j'adore je ramène ma tasse de thé et j'arrive
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  3. quelle plaisir pour te rejoindre !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy arata extraordinar!Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata tarta Pansi... si clar te cred pe cuvant ca e foarte buna... altfel n-are cum sa fie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Olá Pansy;

    Fantástica esta receita!
    Maravilhosa, muito rica e belissima!
    Estou encantada e com vontade de provar.

    Beijo!
    Maria Paula- BRASIL -

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy que tarta exquisita, estoy esperando que llegue la temporada de las cerezas para hacer una igual y probarla.
    Besos
    Annie

    RăspundețiȘtergere
  8. nela,felis multumesc de aprecieri!

    Maria Paula ,Annie muchos gracias !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...