sâmbătă, 27 martie 2010

Pui cu ciuperci si sos de mustar

Cel mai tare ma enerveaza ca se pierde calitatea pozelor la incarcarea pe site.Am incercat in fel si chip dar degeaba.
Dar sa revin la puiul nostru.Asta e un fel de reteta dupa beef stroganoff dar cu pui. Ideea mi-a venit dupa ce am vazut aseara pe unul din blogurile pe care le urmaresc o reteta de pui stroganoff,dar nu mai stiu unde am vazut-o,asa ca sa ma ierte cea care a postat ca nu pot mentiona sursa de inspiratie..Eu am facut-o insa putin altfel. Evident ca daca am postat-o v-o recomand cu caldura primaverii de afara.

INGREDIENTE:

-2 piepti de pui
-1 kg ciuperci (eu am folosit champignon)
-1 ceapa maruntita
-1 ardei taiat fasii
-1 Lg (lingura ) cognac
-1 Lg sos soia
-2 Lg faina
-5 Lg smantana
-1 Lg mustar cu boabe
-putin lapte,dupa necesitate
-sare,piper
-1 lg (lingurita ) fulgi de ardei iute
-50 g unt
-patrunjel

MOD DE PREPARARE:

-se fileteaza pieptii de pui si se presara cu piper si o lingura de soia si se lasa la rece pentru 30 de minute.



-se frige carnea intr-un vas cu frigere fara adaos de ulei ,sau daca nu intr-o tigaie antiaderenta  cu putin ulei.2 minute pe fiecare parte,sau pana se rumenesc.
-cand am intors carnea adaugam si lingura de coniac.Dupa ce s-a fript,scoatem carnea pe o farfurie

-n acelasi vas adaugam putin ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiisi fulgii de ardei iute,pana devine sticloasa ceapa.Apoi scoatem ceapa si tot in acelasi vas punem ciupercile taiate ,la care am adaugat putina zeama de lamaie.Inabusim ciupercile pentru 15 minute.

Pana se fac ciupercile,e gata si sosul.Amestecam faina cu smantana,sa nu se faca cocoloase,mustarul si daca e nevoie subtiem cu putin lapte.Fierbem putin sosul pana se incheaga.




Punem peste ciuperci carnea,ceapa si sosul amestecam, lasam sa dea un clocot impreuna, daca gatim intr-un vas obisnut(daca gatim in vas zepter doar amestecam si inchidem focul),adaugam cateva bucatele de unt (cam 50 g ),patrunjel din belsug,potivim de sare si piper,punem capacul si gata lasam sa se odihneasca 15 minute .



Eu am servit mancarea cu taietei chinezesti de orez fierti,dar puteti servi cu orice paste va plac,mamaliguta,piure sau ce vreti dumneavoastra.

6 comentarii:

  1. Arata asa de bine.. iar pozele mie mi se par tare tare reusite ;)
    Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place foarte mul ideea.pot totusi renunta la coniac sau nu?pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Pozele arata foarte bine, si cred ca si puiul e foarte bun.Frumos blogul tau.ciauo,ciauo!

    RăspundețiȘtergere
  4. sarah,sigur ca poti renunta la ce vrei tu,dar alcoolul ii da o a numita savoare carnii.banuiesc ca din cauza jumatatii tale nu vrei sa pui alcool.ai putea sa pui otet balsamic,dar eu n-am incercat niciodata.s-ar putea sa nu fie rau.atentie la mustar,daca e prea acru sau prea aromat pune doar o lingurita.daca e prea aromat fura din aroma ciupercilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. gabriela iti multumesc,nu stiu cum esti tu, dar eu sunt la inceput.in noaptea asta implinesc 2 luni de blogareala.multumesc de vizita si am sa te vizitez si eu deindata.

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc olguta,dar e loc de mai bine,ca intotdeauna.am vazut bloguri cu poze de-o acuratete foarte buna,chiar daca nu sunt mari.am un aparat destul de bun si pozele ar trebui sa iasa cristal.la mine in calculator asa sunt.dar se intampla ceva cand micsoreaza ei pozele.azi am descoperit ca eu pot incarca poza mea mare si ei o modifica automat.pana acum ma chinuiam si pierdeam timp cu micsoratul.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...