joi, 23 septembrie 2010

Minitarte cu vinete

Aceasta reteta este inspirata dintr-una gasita pe blogul lui Nadji, o prietena internauta frantuzoaica. Mi-a placut , am incercat-o si nu am regretat. E un aperitiv foarte gustos, dupa parerea mea si nici greu de facut nu este.Ca sa nu mai spun ca poate fi facuta si vara dar si iarna, daca avem vinete congelate.
INGREDIENTE:
ptr 8 tarte (diametru 10 cm)
-1 pachet aluat foietaj
-2 vinete marisoare
-3-4 rosii ( sau 8 rosii uscate la soare si pastrate in ulei)
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi zrobiti
-2 oua
-300 ml smantana
-150 g branza telemea rasa
-parmezan
-1 ardei iute (optional)
-sare,piper
-ulei de masline
-4 felii de prosciutto crudo pentru decor

MOD DE PREPARARE:

-se coc vinetele pe o plita sau in cuptor,se decojesc si se lasa la scurs timp de o ora, apoi se toaca grosier ca pentru salata de vinete.
-ceapa se toaca marunt,rosiile, daca sunt zemoase si cu seminte se scobesc ,iar carnea ramasa se taie cubulete
-se amesteca smantana cu oul batut apoi se amesteca toate ingredientele impreuna(vinetele tocate,ceapa,usturoiul,rosiile,branza rasa,parmezanul,smantana cu oul) ,adaugandu-se putin ulei de masline si se potriveste gustul de sare,piper


-aluatul fraged se decupeaza si se imbraca formele de tarta cu el,se inteapa cu o furculita (fiecare tarta se poate acoperi cu hartie de copt si se presara cu boabe de fasole sau orez pentru a impiedica cresterea aluatului ,dar eu nu am procedat asa ) si se baga in cuptorul preincalzit la 200* C,timp de 15 minute.Daca nu ati pus boabe si aluatul a crescut (cazul meu) ,apasa-ti-l usor cu mana si umpleti tartele cu amestecul de vinete,apoi mai bagati in cuptor,tot la 200*C,pentru aproximativ 10-15 minute.
-ornati cu prosciutto crudo si stropiti cu putin ulei de masline.

-sper sa va placa !

6 comentarii:

  1. ce bine arata Pansy,parca ar fi prajiturele,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. e si foarte gustoasa,doinitza si se prepara si repede.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca am mai dat de o reteta cu vinete,mai deosebita!Multumesc,pansy.
    Vad ca si voi va dati în vînt dupa vinete :)

    RăspundețiȘtergere
  5. fana declarata sunt, maya ! iti recomand reteta cu toata inima.reteta originala ara cu rosii uscate .eu neavand am facut-o direct cu rosii neuscate si ne-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie testate neaparat, dar nu le fac cu vinete coapte ci asa cum fac eu salata(inabusite). A picat la tanc ideea asta a ta, ca eram in pana si nu ma hotarasem ce sa fac din cauza caldurii pentru un mic eveniment.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...