miercuri, 22 septembrie 2010

"Mititeii" Laurei Laurentiu


Sunt imtr-o perioada in care incerec diverse retete ale doamnelor din blogrolul meu.Asa am incercat-o si pe aceasta,care se cheama  Punjeni cevapi. Adica  o varianata de chebab muntenegrean .Mititeii nostri fac parte din aceeasi famillie, de aceea i-am numit mititeii Laurei. Reteta Laurei aici, Spre deosebire de ea,am accentuat condimentele si i-am faut numai din carne de vaca,ca numai asta am avut ,ceea ce nu a fost tocmai bine,pentru ca s-a simtit  nevoia si de ceva grasime.Cascavalul continut nu da suficienta grasime,ca mancarea sa nu fie fada.Asa ca amestecul de carne de vaca cu miel sau ,pe gustul romanesc porc(jumi juma) , e perfect ,iar condimentarea e grozava.Cred ca se poate folosi la diverse tocaturi.Eu am folosit amestecul la ardei umpluti si a iesit grozav.

INGREDIENTE

-500 de grame de carne de vita (pulpa)
-500 de grame de carne de miel (tot pulpa) sau porc,eu zic ca pe romaneste merge
-2 cepe mari
-4-5 catei de usturoi mari
-1 Lg (lingura) de boia dulce
-3 Lg de coriandru macinat
-1 varf de cutit de nucsoara rasa
-1 Lg de busuioc uscat macinat
-sare
-piper din belsug,sau cat de condimentat va place
-o legatura de verdeata tocata (patrunjel sau marar sau combinate )
-cascaval taiat bastonase,cred ca aprox 200 gr



MOD DE PREPARARE:

-se amesteca foarte bine  toate ingredientele ,mai putin cascavalul  ,se inveleste cu un film de plastic si se da la frigider,de preferat peste noapte (adica vreo 12 ore )
-
Carnea se imparte in bile de dimensiunea   unei mingi de ping-pong. Cate bile, atatea bastonase de cascaval sunt necesare:

Pe suprafata de lucru umezita cu apa, se aplatizeaza fiecare bila de carne si se aseaza pe ea un bastonas de cascaval:eu am avut o folie de silicon si nu a fost nevoie de apa.Se aplatizaeaza carnea cu palma,in forma de elipsa, cat sa fie de dimensiunea bastonasului de cascaval (cam de lungimea unui mititel obisnuit,6-7 cm )
Se modeleaza mititelul, inchizand bine cascavalul in interior:
Se incinge gratarul (in cazul Laurei gratarul de fonta pentru aragaz), in  cazul meu gratarul Zepter. Se pensuleaza  gratarul de fonta(la cel zepter nu e nevoie) cu un strat fin de ulei si se aseaza mititeii.
Se frig pe toate partile ,nu mai mult de 2 minute pe parte si se servesc, fierbinti, cu  garnitura sau salata la alegere.

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...