vineri, 26 martie 2010

Varza cu costita



Nu-i cine stie ce mare reteta ,dar a iesit foarte buna si vreau sa va impartasesc modul in care am gatit-o de fapt in vase zepter,foarte rapid si sanatos.Poate mai sunt printre voi posesori de astfel de vase si ii inspira retetele mele.Aceste vase speciale prin constructia lor,permit frigerea fara ulei si fierberea fara apa a legumelor,ceea ce mareste considerabil continutul de saruri , minerale si vitamine pastrate de alimente in urma gatirii.
Cam 30 de minute a durat toata preparatia.
Gatirea felului acesta de mancare in mod clasic,pe aragaz sau la cuptor,nu cred ca mai are rost sa-l pun aici.Am sa pun totusi ingredientele:
-2 kg varza
-1 kg costita de porc
-2 Lg de vin
-1 cana bulion
-2 foi de dafin
-1 Lg  cimbru
-3 catei de usturoi
-sare,piper
-pasta de ardei iute
-2 legaturi marar
-ulei.

MOD DE PREPARARE

Varza am tocat-o cu robotul.


Apoi am pus-o in cratita cu sare si 2 linguri de vin,am acoperit-o cu un bol (tot zepter_),nu cu capacul corespunzator, pentru ca varza a depasit volumul cratitei si trebuie sa se creeze un circuit de aer si vapori in vas ,ca intr-un cuptor(nefolosind apa ca adaos,varza se fierbe in apa continuta de ea insasi ) si am lasat-o la foc mare 3-4 minute,apoi am redus focul la minim. Dupa 15 minute,am amestecat varza,ii scazuse volumul si am adaugat costitele preparate ca mai jos,


Intretimp am  pregatit costitele tot intr-un vas asemanator, deci cu frigere fara ulei.
Am incins vasul,pana acul termocontrolului a ajuns la inceputul zonei verzi,am redus focul la minimum,apoi am puns carnea cate 2 minute pe fiecare parte ,pana s-a rumenit.


Am adaugat costitele,bulionul,o lingura de sos soia,3 catei de usturoi zdrobiti la presa,foaie de dafin,piper,cimbru si le-am lasat pe focul mic inca 10 minute.
Am inchis focul , am adaugat ulei,mult marar ,boia de ardei dulce,am gustat de sare si  am pus capacul.Si asta a fost tot.Am mancat si am uitat sa fac poza de final in farfurie.Dar cu proxima ocazie n-am sa mai uit si am sa adaug poza.

9 comentarii:

  1. pansy par minunate vasele astea zepter.marturisesc ca nu am un asa vas,nestiind la ce e bun n-am cumparat.am auzit ca prajeste fara ulei dar sincer n-am crezut.cu prima ocazie imi cumpar un set din asta.merci mult de pont.varza arata minunat.as fi jurat ca a fost calita in multtttt ulei.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubesc acest tip de vase............e delicioasa si ispititorea varza ta ,Pansy.
    Zile bune la sfarsit de saptamana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ararata tare bine mancarica ta.
    Eu am facut azi sarmale.
    Ca trebuie terminata varza din butoi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Yammy... ador varza gatita astfel ;)
    Ce sa mai.. mi-ai facut o poooofta. Prea apetisant arata ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. salut pancy
    ta recette je la trouve excellente bien épicée et parfumée ut me donne une bonne idée merci
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!Nu am mai mancat varza calita de cativa ani buni dar cred ca zilele astea am sa o fac,mai am ceva varza murata....o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. ochisori,eu am facut-o cu varza dulce,mie personal imi place mai mult dulce.daca o faci cu varza murata la condimente( sa nu te sfiesti sa pui)adauga si o lingura de chimen romanesc nu chimion turcesc(desi cred ca nici ala nu-i strica).

    RăspundețiȘtergere
  8. arata foarte bine, chiar ca nu am mai facut o varza calita de mult... eu de obicei o fac cu varza murata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mama Nina ,marturisesc ca eu o prefer cu varza dulce.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...