Ingrediente
:
-0,5 kg ciuperci
champignon cu palarie mare
-zeama de la o lamaie
-ulei de masline
-sare,piper
-patrunjel verde
-parmezan
Mod
de preparare:
1.Se aleg ciuperci
champignon cu palaria cat mai mare, li se scot piciorusele,care pot fi folosite
ptr o tocanita sau paste,dupa care se spala sub jet de apa ,rapid,pentru a
retine cat mai putina apa.
2.Se incinge putin
uleiul intr-o tigaie mai mare,(ulei cat sa acopere fundul tigaii),se pun
ciupercile cu gura in jos,ca sa zic asa,se prajesc vreo 2-3 minute,dupa care se
intorc si se stropesc din belsug cu
zeama de lamaie, se presara cu sare,piper si se mai tin vreo 3-4 minute,dupa
care se scot cu grija pe o farfurie(ca sa se pastreze sucul format in palarie)
3.Se
presara cu patrunjel tocat si parmezan si se servesc ca fel de sine statator
sau ca si garnitura la o friptura.
arata foarte bine ciupercile tale; eu le fac in tava de la cuptor cu ulei de masline si vin in palarie, sare, piper, tava stropita cu acelasi vin, apa, ulei.Ah, si marar.
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si sunt si dietetice!!!
RăspundețiȘtergerebun de tot!
si eu le fac si asa si mai presar parmezan deasupra,dar in felul asta,prajite,au alt gust
RăspundețiȘtergere