luni, 1 februarie 2010

Ciuperci champignon cu lamaie



Ingrediente :

-0,5 kg ciuperci champignon cu palarie mare
-zeama de la o lamaie
-ulei de masline
-sare,piper
-patrunjel verde
-parmezan

 Mod de preparare:
1.Se aleg ciuperci champignon cu palaria cat mai mare, li se scot piciorusele,care pot fi folosite ptr o tocanita sau paste,dupa care se spala sub jet de apa ,rapid,pentru a retine cat mai putina apa.
 2.Se incinge putin uleiul intr-o tigaie mai mare,(ulei cat sa acopere fundul tigaii),se pun ciupercile cu gura in jos,ca sa zic asa,se prajesc vreo 2-3 minute,dupa care se intorc  si se stropesc din belsug cu zeama de lamaie, se presara cu sare,piper si se mai tin vreo 3-4 minute,dupa care se scot cu grija pe o farfurie(ca sa se pastreze sucul format in palarie)
3.Se presara cu patrunjel tocat si parmezan si se servesc ca fel de sine statator sau ca si garnitura la o friptura.

3 comentarii:

  1. arata foarte bine ciupercile tale; eu le fac in tava de la cuptor cu ulei de masline si vin in palarie, sare, piper, tava stropita cu acelasi vin, apa, ulei.Ah, si marar.

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte bine si sunt si dietetice!!!
    bun de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu le fac si asa si mai presar parmezan deasupra,dar in felul asta,prajite,au alt gust

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...