miercuri, 17 februarie 2010

Avatar pro sau contra ?

In plina nebunie mondiala Avatar ,cu pareri pro si contra,iata ca apar pe internet tot felul de informatii interesante. Paulica ,prietenul nostru iscoditor ne-a impartasit cele de mai jos. Ce ziceti?

Credeţi că doar Pandora, planeta din filmul Avatar, poate fi aşa frumoasă? Vă înşelaţi, întrucât acele locuri superbe nu sunt roadele imaginaţiei lui James Cameron, ci există în realitate pe Pământ.
Aşa că, în loc să vă criogenaţi şi să mergeţi ani de zile cu naveta în spaţiu, mai bine exploraţi unele dintre cele mai frumoase zone de pe Terra.

1. Golful fluorescent, din Vieques, Puerto Rico

Strălucire în apele întunecate. Graţie celor trei râuri luminiscente, La Parguera , Golful Ţânţarilor şi Fajardo, puteţi avea o experienţă suprarealistă făcând baie printre 160.000 de organisme microscopice pe litru - dinoflagelate, ce pot deveni ale voastre.Minunea vizuală a fost desscoperită  de coloniştii spanioli prin 1500, care au fost atât de şocaţi de opera "diavolului", încât au oprit râurile "pictate" să se mai verse în ocean, instalând un fel de baraj. Aşa că dinoflagelatele sunt protejate şi acum de varsarea în ocean şi se bucură de o viaţă liniştită.
 
 
2. Cascada Angel, Venezuela

Seamănă cu locul unde Jake Sully şi Neytiri încearcă să prindă o pasăre-dragon. Casacada Angel, denumită după aviatorul american Jimmie Angel ce a survolat minunea naturală în 1937, este mândria Parcului Naţional Canapa din Venezuela. Această cascadă este ascunsă în adâncimile jungelelor şi este cea mai înaltă din lume, fiind considerată una dintre cele opt minuni naturale ale lumii.
 
3. Tepui sau Muntele Roraima, din Venezuela

Parcă este una din stâncile plutitoare din Avatar. Este un munte foarte înalt de pe tărâmurile Venezuelei, înconjurat de nori, ce îl fac să pară suspendat în aer.
Despre acest loc magic a scris şi Sir Arthur Conan Doyle, în cartea "Lumea Pierdută". Întrucât este un loc izolat, aici vieţuiesc tot felul de animale şi plante unice în lume. Tepui apare şi în filmul animat de la Pixar , "Up".
 

4. Plantele "extraterestre" din Yemen

Multe din plantele fosforescente din Avatar sunt create după asemănarea florei de pe o insulă din Marea Arabică, Socotra, denumită şi un giuvaer al biodiversităţii, întrucât un sfert din plantele de aici sunt unice pe Terra.Plantele aici sunt neobişnuite, precum copacul "trompă de elefant" roz sau cel denumit "Sângele Dragonului".
 


5. Pasărea paradisului

Pasărea-dragon a populaţiei de pe Pandora îşi găseşte o surată pe Pământ: Pasărea Paradisului, din Noua Guinee. Frumosul animal are un penaj de poveste într-o multitudine de culori. Pasărea Paradisului locuieşte în jungle şi mlaştini şi se hrăneşte cu fructe şi insecte.
 


6.Animalele zburătoare din Borneo

Animalele din Avatar sunt doar o versiune exagerată a ceea ce există pe Terra. Deşi, dacă un om vede ceva zburând, în afară de păsări, începe să se îndoiască de sănătatea mentală.Adânc în jungelel din Borneo avem însă o mulţime de specii zburătoare, de la şerpi, broaşte la şopârle. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că aceste creaturi aleg să zboare din copac în copac pentru a călători mai eficient, fiind o modalitate mai rapidă( deh,secolul vitezei ).
 

 
7. Aurora Boreală

Unul dintre cele mai impresionante aspecte vizuale din Avatar este cerul nopţii, văzut ca un organism pulsant, ondulator, ce pare că dansează în zeci de culori.. Aşa ceva avem şi noi, pe Pământ: fenomenul este cunoscut drept Aurora Boreală şi se observă pe cerurile nordice.
 
8. Cascada de la Havasupai

Apele de culoarea opalului ale cascadei Havasu din Marele Canion sunt un peisaj perfect pentru Avatar. Aceasta este cea mai fotografiată cascadă din lume, şi este uşor de înţeles de ce, culoarea apelor sale fiind aproape ireală.
 

9. Peşterile fosforescente din Noua Zeelandă şi Australia

În anumite zone ale noii Zeelande şi ale Australiei, mergeţi pe sub pământ şi o să aveţi impresia că cerul înstelat al nopţii va apărea brusc deasupra voastră. Acest lucru se datorează lui Arachnocampa sau viermele strălucitor, care luminează aceste peşteri. El este de fapt o larvă de muscă, care trăieşte într-un cuib de mătase, creat pe pereţii peşterilor. Din cuib atârnă un fel de mucus în care se prinde prada.
 
10. Stâncile din provincia Hunan, China

Stâncile Wulingyuan din China au jucat un rol extrem de important la crearea rocilor suspendate din Avatar. Arată aproape identic, iar fotografii de la Hollywood şi-au petrecut acolo 4 zile în 2008 pentru a captura pe film stâncile. Chiar 25 de minute din film au fost filmate în zona Wulingyuan.
  
11. Ciupercile fosforescente din Japonia şi Brazilia

Pământul nu este chiar aşa de fosforescent ca Pandora, însă are şi el câteva astfel de specimene. Printre cele expuse mai sus, am găsit şi 71 de tipuri de ciuperci strălucitoare. Unul dintre ele este Mycena chlorophos şi se găseşte în Japonia şi Brazilia. El apar în timpul sezonului ploios, iar pământul de lângă ele străluceşte de la sporii împrăştiaţi. Oamenii de ştiinţă nu ştiu de ce sunt fosforescente.
 
12. Podurile de rădăcini din India

Un exemplu perfect pentru folosirea naturii fără să o distrugi. Sătenii au folosit rădăcinile vii ale arborilor la împletirea unor poduri peste râuri.  Unele dintre ele au peste 500 de ani vechime şi pot suporta 50 de oameni deodată.
4 comentarii:

 1. vai doamne cate locuri minunate si eu stau in Pakistan!munca asta de s-ar mai termina o data sa mai avem timp si de distractie.si thailand e o tara superba dar si acolo noi ne omoram cu munca.oare nu castig la loto?probabil ca pentru a castiga e nevoie sa joci,nu?
  pansy pup la tine si merci ca ne mai duci in vacanta macar virtual

  RăspundețiȘtergere
 2. regizorul a vrut sa reflecte un adevar de pe paman nicidecum ceva extraterestru si de neatins, toata povestea fimului este ceea ce se intampla acum sub ochii nostri, nu putea sa faca un film ti zeigist, pt ca il interziceau, asa ca nea transmis un msj prin povestea fimului, deja in padurea amazoniana va fi un proiect despre un baraj, ce va trebui sa elimine tooate triburile, acest regizor a mers acolo cand sa aflat, chiatr dupa ce filmul a fost scos, deci multe persoane importante incearca sa ne previna referitor la ce planuri au oameni de stiinta ce vor veni in forta cu armata SUA asa cum si in film sa intamplat, vor sa exploateze terra pana o stoarce de viata, sacrifica vieti, culturi , mii de generati , toatea acestea sub insemnul evolutiei si stiintei! oare merita aceasta evolutie si stiinta, sacrificarea naturii sia a fiintei libere omul? curand aceste distrugeri vor ajunge si la usa noastra o sa vedeti, experimente se fac in fiecare clipa in fiecare centimetru, sant lansate miii de sateliti, de ce? pt a fi ceam mai mare inchisoare din univers peste maxim 50ani! control absolut al vieti indiferent de natura ei! stati in stare de veghe, fiti pregatititi, este pregatit un scenariu omeniri, ATACUL EXTRATERESTRILOR, deja au roboti care sant creati pt mentinerea"paci" si a nu mai sacrifica soldati, dar defapt acestia sant pt a ii apara pe ei de fiinta umana, deoarece la ce planuri au soldatiii vor ceda deoarece au constiinta si famili, apoi ei vor fi transformati la randul lor ca si noi in sclavi moderni, supraveghiati de camere peste tot si robotii care ar actiona la comanda, tinta va fi omul, dar mai e ceva timp pana atunci, se pare ca omul nu e asa usor de cucerit, ei nu vor sa cucereasca momentan prin forta ci doar prin slabiciunile si viciile oamenilor, ca la un momendat omul sa se supuna si sa se auto ivinovateasca, asa cu la noi batrani inundati si distrusi, acum se auto invinovatesc spunand ca Dumnezeu ne pedepseste! asa si vor ca omul sal acuze pe Creatorul lui Dumnezeu, pt toate ce se intampla! aveti rabdare si Credinta, vor ramane putini oameni pe tera dupa atacurile climatice, dar asa cum in film avatar Divinitatea a intervenit prin mentinerea echilibrului, asa se va intampla cand ei vor crede ca au cucerit tot, RUGATIVA NEANCETAT , BINELE VA INVINGE INTOTDEAUNA>>> raul

  RăspundețiȘtergere
 3. uitati ce vrea lumea moderna bancheiii prin oameni de stiinta si tehnologia descoperita sa faca la fal ca in avatar, sa obtina toot ce vor prinn control absolutt ... http://www.youtube.com/watch?v=0Tgk7YH5PyM&feature=player_embedded

  RăspundețiȘtergere
 4. sper sa lasati postarile fiindca au legatura cu viitorul omeniriri si al terrei ,naturi, dati lincul de mai sus tuturorr

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...